Piroska
-10 °C
1 °C

Átütemezve

2001.03.01. 22:00
A bajnokság kezdete előtt alig több mint egy héttel derült ki, hogy a Fradi futballcsapatának valóban van adóssága, mégha ennek sokáig ellenkezőjét is állították. A HLASZ-tól felvett hitel nem ebbe a kategóriába tartozik, azt időlegesen kell törleszteni. A szabály azonban kimondja, amelyik klub adósságot halmoz fel, kizárható. Hogy akkor miért is indulhat a Fradi?
Sokkal nagyobb a tétje a szombati Fradi-Dunaferr rangadónak, mint az első látásra nyilvánvaló. Elsősorban nem az a tét, hogy kapott gól nélkül folytatják-e tovább a bajnokságot, de még csak nem is az, hogy megőrzik-e veretlenségüket a zöldek. Ennél is sokkal több.

A Fradiban most aligha örülnek a hóesésnek, de még az esőnek sem. Mert az igazi tétje az a meccsnek, hogy mennyien látogatnak ki a derbire. Hiába a fociéhség, a kedvezőtlen időjárás, nem túl szívderítő. Mert leginkább a bevételt a szurkolóktól remélik. Az adósságok ugyanis élnek, a HLASZ-t is tájékoztatták róla, tárgyaltak is a vezetők a hét első felében. Kizárólag az a mentsége a csapatnak, hogy ezek nem lejárt tartozások. Átütemezték ugyanis a tételeket. Nagy mutatvány, lehetőség van rá, alighanem lesz számos követője. Más kérdés, hogy meddig mehet mindez...

A Fradi esetében az első bűvös dátum március 5. Nyilván nem véletlen, hiszen a szombati meccs bevételét - állítólag a bérletekből már befolyt 30 millió - hétfőn már utalhatják is tovább, no nem a két hónapja türelmesen váró játékosoknak, hanem jelentős részét az adóhivatalnak. Amennyiben nem hoz annyi hasznot a meccs, hogy ki tudják fizetni a tízmilliós tételt, akkor valóban megpecsételődhet a zöld-fehérek sorsa.

Sokan azt állítják, még akkor sem, mert az APEH türelmes lesz, és nem indít eljárást. Ez azonban már egy másik mérkőzés, ami kétségkívül hosszabb lesz 90 percnél.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.