Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Nincs olasz a BL nyolc csapata között

2001.03.13. 23:46
A Milan 94-ben felejthetetlen mérkőzésen Görögországban megnyerte a BEK-et, 4-0-ra verte a Barcelonát. Hét év múltán nagyot fordult a világ, a legjobb nyolc közé jutásért vívtak élethalálharcot. Az ellenfél nem volt túl kellemes, hiszen a Deportivo La Coruna a spanyol bajnokságban a második helyen áll. Kétségkívül ez a találkozó ígérkezett a legizgalmasabbnak, mert az utolsó versenyben lévő olasz csapatról volt szó.

Furcsa tizenegyessel lett első a Depor

A Milan a múlt heti bajnoki fordulóban az Atalanta ellen ikszelt, de korántsem irányította a meccset. Az Atalanta védője, Lorenzi könyörült meg rajtuk, öngólt fejelt, így szereztek legalább egy pontot. Mivel a bajnokságban csak a nyolcadik helyen szerénykednek a vörös-feketék egyértelművé vált: ez az utolsó sanszuk arra, hogy idén maradandót alkossanak.

Jegyzőkönyv:
Milan-Deportivo la Coruna 1-1 (0-0)
V: Dallas(skót)
Gólszerzők: Sevcsenko a 86., Djalminha a 73.percben
Ehhez képest az első félidőben idegesen, rendkívül pontatlanul játszottak Maldiniék. Hiába tért vissza Albertini és Costacurta, a két ,,szenátor"(ők még tagjai voltak a BEK-diadalnak, ezért érdemelték ki ezt a jelzőt) A félidő végéig kellett arra várni, hogy épkézláb támadásokat vezessenek a hazaiak. Sevcsenko egy lesgólja ugyan jelezte: a Milan mégiscsak győzelemre tör. Ám ettől függetlenül izgalmak helyett merő unalom telepedett a stadionra.

A második félidőben bátrabban kezdett a Milan, José Mari veszélyeztetett, majd Sevcsenko tornáztatta meg a spanyol Molinát. Majd ismét José Mari következett, előbb lábbal, később fejjel. A Milan átvette a kezdeményezést, a spanyolok egy-két távoli lövéssel jelezték, hogy ők sem mondtak le a győzelemről.

A ki-ki mérkőzés a 73. percben - bírói döntéssel - dőlt el. Ekkor a csereként beállt milánói Serginho cselezgetett a La Coruna tizenhatosánál, és alighanem szabálytalanul akadályozták, mert a cipője árván maradt a gyepen. A játékvezető azonban továbbot intett, és ebből a támadásból büntetőt ért el a La Coruna. A tizenegyest rendkívül pimaszul Djalminha lőtte a kapu közepébe.

Öt perccel a vége előtt a Milan is tizenegyest kapott, miután Molina Bierhoffot akadályozta. Sevcsenko nem hibázott. Az utolsó percek valóban izgalmat hoztak, de a Milan nem tudta kivívni a továbbjutást, így a nyolc közé egyetlen olasz csapat sem jutott.

Félbeszakadt, majd folytatták

Jegyzőkönyv:
Paris St. Germain-Galatasaray (2-0)
V: Pereira(portugál)
Gólszerző: Christian 2., 27,

A B-csoport végeredménye:
1. Deportivo La Coruna 10 pont
2. Galatasaray 10
3. Milan 7
4. PSG 5
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt

A csoport második meccsének egyáltalán nem volt tétje. A párizsiak csupán a becsületükért küzdöttek, egyszersmind azért, hogy legalább egy győzelemmel maguk mögött búcsúzzanak a BL második körétől. A terv sikerült is, bár azt tüstént tegyük hozzá tudta alatt a legkevésbé sem érdekelte a törököket ez a meccs, sokkal inkább az foglalkoztatta őket, hogy Hagi milyen értékű eltiltást kap, miután a hétvégén leköpte és megtaposta a bírót. A párizsiak már a meccs elején vezetést szereztek, még 25 perc múlva pedig még egy góllal vették be a tavalyi UEFA-győztes kapuját.

Az első félidő még a futballról, a második már a botrányról szólt. A találkozó ugyanis félbeszakadt, miután két fanatikus drukker berohant a pályára. Ezek után pedig a nézőtéren is tömegverekedés tört ki a két szurkolótábor között. A 12. percben jött kényszerű szünet után folytatódott a találkozó. Az incidens érthetően rányomta a bélyegét a további hangulatra, és nem alakult ki parádés játék. A Galatasaray ezzel a vereséggel elveszítette első helyét.

Korsós és Szabics is játszott az Old Traffordon

Jegyzőkönyv:
Manchester United-Sturm Graz 3-0 (2-0)
V: Ivanov(orosz)
G: Butt az 5., Sheringham a 19. Keane a 86. percben
A Manchester továbbjutásához már a döntetlen is elég volt, de az angolok, alighanem csalódottak lettek volna, ha a Graz ellen hazai pályán pontot veszítenek. Ráadásképpen a csoportgyőzelem sem volt még lefutott, amennyiben a Valencia nem gyűjtené be mindhárom pontot a Panathinaikosz ellen. A Manchester óriási elánnal kezdte a mérkőzést, és már az ötödik percben vezetéshez jutottak Butt révén. A középpályás 18 méterről bombázott a kapuba. Teddy Sheringham pedig világossá tette: nincs kegyelem. Solksjear bal oldali beadását a válogatott kiválósága lőtte a kapuba. Négy perccel a lefújás előtt a csapatkapitány, Robbie Keane adta meg az osztrákoknak a kegyelemdöfést.
A krónikához hozzátartozik, hogy Korsós végigjátszotta a mérkőzést, Szabics a félidőben azt iráni Minavand helyett lépett pályára.

Csoportelső a Valencia

Jegyzőkönyv:
Valencia-Panathinaikosz 2-1 (1-1)
G: Baszinasz a 28., Sanchez a 39. Angloma a 75. percben

Az A-csoport végeredménye:
1. Valencia 12 pont
2. Manchester United 12
3. Sturm Graz 6
4. Panathinaikosz 2

A tavalyi BL-döntős csapat Valencia mestere, az argentin Hector Cuper határozottan kijelentette a meccs előtt, hogy csapata célja kizárólag a csoportgyőzelem lehet. Ennek azért van jelentősége, mert a sorsoláson az elsők nem kaphatnak riválist az elsők közül. (Nem kaphatnak azonos csoportbeli ellenfelet sem.) Az esélytelen angyali nyugalmával játszó görögök azonban lehűtötték a kedélyeket, hiszen az első félóra végén tizenegyesből vezetéshez jutottak. Még az első félidő vége előtt Sanchez szépített. A második felvonásban a fölényben játszó Valencia Angloma révén a három pontot, és az ennél sokkal fontosabb csoportelsőséget is megszerezték.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.