Blanka, Bianka
9 °C
18 °C

Mi a baj a Dunaferr-rel?

2001.03.21. 15:45
A tények elkeserítőek a bajnokcsapattal kapcsolatosan: négy meccs óta nem nyertek - a tavalyi idényben mindössze egyszer kaptak ki -, és visszacsúsztak a bajnokságban a hetedik helyre. Egervári Sándor szakvezető elismerte: nekik jött a legjobbkor, hogy a válogatott találkozó miatt két hétig pihenhetnek. A pihenés, a rendteremtés azonban büntetésekkel kezdődött. A klubelnök szerint elégedettek lettek a játékosok.
Tavaly látványos futballt játszva a Dunaferr toronymagasan nyerte a magyar bajnokságot. A gárda a Bajnokok Ligájában is nagyszerűen játszott, egyértelmű elismerést és szimpátiát vívott ki szerte az országban. Aztán megszakadt valami. Ősszel váratlan vereségek érték a csapatot, ám ebből még senki nem vont le messzemenő következtetéseket. A tavaszi rajt azonban még a pesszimista várakozásokat alulmúlt. Egyetlen pontocskára futotta a gárda erejéből, idegesen, kapkodóan játszott az együttes, mintha kicserélték volna a tavalyi társulatot.

Dunaferr milliárdos hiánya nem hat ki a klubra

Debrecenben úgy kapott ki a Dunaferr, hogy több mint hússzor lőttek kapura Rósáék - eredménytelenül. Szemlátomást nem koncentráltak eléggé, a legjobb helyzetekben is rosszul találták el a labdát, nem lehetett más a vége, csak vereség. Tavaly ezeket a helyzeteket simán belőtték, most nem. Mindemellett - aligha vitatható - a győzelmi kényszer is nyomasztólag hatott.

,,Fejben nem voltunk ott" - nyilatkozta Petry Zsolt az Izland elleni csúfos vereséggel zárult vb-selejtező után. Ezt lehet érezni a Dunaferr-rel kapcsolatosan is. Pedig a klubelnök, dr. Szabó József eleinte nyugtatott. A vezetőségváltás ellenére minden rendben van, a játékosok időben megkapják a fizetésüket, nincsenek elmaradások, aggodalomra egyáltalán semmi ok. Korántsem kell attól tartani, hogy a klubnak filléres gondjai lesznek, hogy a melegvizet sem tudják kifizetni.

Szabó érdeklődésünkre elmondta: a Dunaferr milliárdos hiánya - egyes források szerint négymilliárd is lehet a veszteség - nem hathat ki a klubra. Egyetlen szakosztályra sem. Ám valahogy a nyugtató szó nem használt.

Szabó szerint elégedettek lettek a játékosok

Zavadszky egyik közelmúltbeli nyilatkozatában nem rejtette véka alá: a bizonytalanság nem hat jól rájuk. Igen ám, de ha nem hiszik el, hogy nem lehet baj, ha nem hisznek a főnöknek, ha nem jut el a tudatukig, hogy tényleg nincs baj, és pontosan megkapják a fizetésüket, akkor a főnök elveszti a türelmét. Ezúttal is ez történt.

Meghozták az ítéletet: Zavadszky, Orosz, Salamon a tartalékok között fog edzeni. Mert havi egymillióért ez a teljesítmény kevés. És ezt már nem lehet arra fogni, hogy tavaly szerencséjük volt, befelé pattantak a labdák a kapufáról, most meg kifelé. Szabó szerint elégedettek lettek a játékosok, nem motiválja őket különösebben, hogy Európa-hírű legyen a Dunaferr, nekik elég, ha itthon jól keresnek. (Magyar betegség?)

A Dunaferrnek azonban ez nem elég. Zavadszky már többször elmondta, hogy külföldre szeretne menni. A junior csapatból - alighanem - nehezebb lesz a dolga.

Mindemellett tény: Tavaly három bajnoki címet nyertek a Dunaferr csapatai. Futball, jégkorong, férfi kézilabda. Idén egyet már biztosan nem tudnak megvédeni, az Alba Volán ugyanis megelőzte őket hokiban.

Egyöntetű volt akkor a vélemény: az döntött, hogy jobban akarták a sikert. A sportban az is benne van - vélekedik Szabó -, nem lehet mindig nyerni. De az már elfogadhatatlan, hogy kényelmesek is lettek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.