Árpád
-1 °C
9 °C

UFA-mentőöv a Ferencvárosnak

2001.03.21. 19:23
A FTC labdarúgócsapatát működtető kft. szerződést írt alá a német UFA céggel. A megállapodás alapján a Borussia Dortmundot, a Hamburgot, a Herthát is képviselő német cég a csapat nemzetközi találkozóinak televíziós jogait vásárolta meg 2005-ig. Szeiler József, a kft. ügyvezetője szerint a szerződés megkötése a lehető legjobbkor történt, a befolyó pénzből kifizethetik a játékosok felé fennálló tartozásaikat, valamint az adótartózásaikat is törleszteni tudják. A szerződés részleteiről Szeiler Józsefet, a kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

- Mióta folytak a tárgyalások?

- Először még tavaly október november táján beszélgettünk a német cég képviselőivel, hogy a lejáró szerződést meghosszabbítjuk. A konkrét tárgyalásokra már idén februárban- márciusban került sor.

Nagyon nehéz tárgyalásokon vagyunk túl, egyáltalán nem volt könnyű megállapodnunk. Volt olyan nap, amikor a megbeszélések déltől éjjelig, fél kettőig tartottak. Nem is elsősorban az összegekről vitatkoztunk, hanem magáról a konstrukcióról, hiszen tekintettel kellett lennünk az adójogszabályokra is.

- Mi a szerződés lényege?

Szeiler József
- A Ferencváros labdarúgócsapatának nemzetközi mérkőzéseinek televíziós értékesítésének jogát, 2005- ig megvásárolt az UFA nevű német cég, így ők helyezhetik el reklámtábláikat a stadionban.

- Mennyire sikerült érvényesíteni a klub érdekeit?

- Úgy érzem, jelenlegi helyzetünkben az FTC-nek megfelelő szerződést írtunk alá. Nagyon jókor jött a segítség, főleg, hogy nagyon rövid időn - a szerződés megkötését követő öt napon - belül átutalják az összeget. Lényeg, hogy a csapat és az egyesület működtetését ezzel biztosítani tudjuk!

- Befolyásolta a tárgyalásokat, hogy nemrég távozott a klub elnöke?

- Egyáltalán nem, teljesen üzleti alapon folytak a megbeszélések, az elnök személye nem befolyásolt semmit.

- A hazai bajnoki találkozókat már értékesítették?

- A Hivatásos Labdarúgó Alszövetséggel kötött egyezség alapján három plusz két évre a HLASZ rendelkezik a jogokkal, ezért ennek a szerződésnek nem is volt tárgya a magyar bajnokság.

- Mekkora összeget kapnak, és ez mire lesz elég?

- Konkrét számokról nem kívánok nyilatkozni, de annyit elárulhatok, hogy magyar viszonylatban jelentős összegről van szó. A pénz alapvetően tűzoltómunkára lesz elegendő, ebből fogjuk törleszteni a játékosokkal szemben fennálló tatozásainkat, valamint az adótartozásokat is.

- Ki dönt a pénz felhasználásáról, és az elosztásnál milyen elveket vesznek figyelembe?

- Mivel a szerződést a labdarúgócsapatot működtető kft. kötötte meg, így jelentős részben én döntök. A kft. és az Egyesületi Tanács megállapodása alapján azonban más, nehéz helyzetben lévő szakosztályok is részesednek az összegből. Tulajdonképpen itt a kft. segít a klubnak, hogy az egyesület a többi sportolóját is ki tudja fizetni.

- Lesz folytatása a szerződésnek?

- A német cég képviseli a Borussia Dortmundot, a Hamburgot, a Herthát is, tehát nagyon jó kapcsolatokkal rendelkeznek. Remélem, lesz folytatása az együttműködésnek, de először a Ferencváros privatizációját kell levezényelni. További megállapodások csak az új tulajdonosok bevonásával lehetségesek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.