Hajnalka
0 °C
14 °C

Hajrá-győzelmet aratott a Matáv-Sopron

2001.03.31. 19:22
Kiesési rangadót játszottak Sopronban. A házigazdák a tabella utolsó helyén álltak a meccs előtt, ahhoz hogy javítsanak pozíciójukon feltétlenül győzelemre kellett játszaniuk. Reszeli Soós Isván, a Matáv trénere, nem számíthatott a sérült csatárra, Sirára. Pajkos János valósággal csodát tett a debreceniekkel, irányításával valósággal szárnyaltnak a hajdúságiak. Fejtörést mindössze a csapat gólzsákjának, Bajzáth Péternek piros lap miatti kiesése jelenhetett az új DVSC trénernek.
Az első játékrész csalódást keltő gyenge, unalmas játékot hozott. Különösebb helyzet nélkül csordogált a nem túl nívós összecsapás. Már mindenki a szünetet várta, kivéve Varga Krisztiánt, aki fejesgóllal jutatta vezetéshez a hazaiakat. A mérkőzés igazán izgalmassá a hajrában vált, hiszen az utolsó két percben szinte több történt, mint az egész találkozón. Radojicsics találata után úgy tűnt, a debreceniek ponttal távoznak Sopronból, de Szabados az utolsó utáni pillanatban még bevette Fekete hálóját, így a nagyon sokat jelentő három pont a Matávé lett.

46. perc: jobb oldalról az oldalvonalról Somogyi végzett el szabadrúgást, és a beívelt labdát Varga Krisztián a kapust megelőzve 5 méterről a hálóba csúsztatta (1-0).

49. perc: soproni kontratámadás során Nagy T. Salageanhoz játszott, aki 8 méterről a kapusba lőtte a labdát.

53. perc: a debreceni kapu előtt Preisinger Szabados elé emelt, aki ahelyett, hogy kapura lőtt volna 5 m-ről, visszapasszolt Preisingerhez, de a védők felszabadítottak.

85. perc: Kerekes visszagurított labdáját 16 méterről Siklósi lőtte kapura, Horváth T. biztosan hárított.

89. perc: Radojicic 25 méteres szabadrúgásból talált a jobb felső sarokba (1-1).

92. perc: Somogyi végzett el szabadrúgást a debreceni kaputól 25 m-re, a labda a jobboldali kapufán csattant, és a visszapattanó labdát Szabados 5 m-ről továbbította a hálóba (2-1).

További mérközések a 9. fordulóban

Jegyzőkönyv:
Matáv Compaq-Sopron - Debreceni VSC 2-1 (1-0) Sopron, 3000 néző, V: Sóthy
Sopron: Horváth T. - Varga, Szabados, Horváth R. - Orabinec (Perger 72.), Tóth M., Somogyi, Salagean - Takács (Sira 71.), Preisinger (Bausz 81.), Nagy T.
Debrecen: Fekete - Bernáth, Vadicska, Alekszic, Szatmári - Siklósi, Radojicic, Böőr (Paróczai 90.), Ulveczki (Szabó II 52.) - Schmidt (Balás 56.), Kerekes
gólszerzők: Varga K. (46.), Szabados (92.), illetve Radojicic (89.)
sárga lap: Somogyi (30.), Nagy T. (49.), Tóth (66.), Salagean (80.), illetve Ulveczki (14.), Szatmári (75.), Kerekes (75.)

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!