Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Pontot szerzett a Győr Újpesten

2001.04.01. 20:21
A fordulót a bajnoki tabella hatodik helyéről váró Újpest meglehetősen rapszodikusan szerepel tavasszal. Különösen idegenben volt gólképes a lilák védelme, amely Angyalföldön hat, Székesfehérvárott és a debreceni kupameccsen négy-négy gólt szedett össze. Hazai pályán sokkal jobban megy a negyedik kerületieknek, legutóbb a DVSC-t verték három-nullra. A győriek az utóbbi három fordulóban veretlenek maradtak, sőt az utolsó két meccsüket kapott gól nélkül abszolválták Garami József tanítványai.
A mérkőzés előtt két játékost köszöntöttek, a 125. bajnoki mérkőzését játszó Urbán Flóiánt, és az ETO-t is megjárt Herczeg Miklóst, aki kétszázadszor lépett pályára a legmagasabb osztályban. Elmardtak a várt hazai rohamok, az első veszélyes momentum a győri Vasas nevéhez fűződött, aki alig lőtt fölé. Az Újpest a félidő felénél átvette a találkozó irányítását, de rendkívül pontatlanul játszottak Dvériék, így mezőnyfölényük meddő maradt.

A győriek visszahúzódtak saját térfelükre, és hosszú szöktetésekkel Keneseit igyekeztek játékba hozni, aki egy helyzetet ki is használt. A házigazdák változtattak, Terjék kapott játéklehetőséget. A csere jót tett a liláknak, játékuk élénkebbé vált, és ennek eredményeképpen Orescsuk révén egyenlítettek. Húsz perccel a vége előtt még Dvéri lőhetett szabadrúgást, de az eredmény már nem változott.

23. perc: Dvéri 20 méteres, léc alá tartó bombáját Posza szögletre tolta.

38. perc: Baumgartner robogott végig a bal oldalon, senki nem támadta meg, átívelt a másik oldalon érkező Kenesei elé, aki fejjel maga elé tette a labdát, majd 8 m-ről a jobb sarokba gurított (0-1).

55. perc: Terjék baloldali beívelését követően Tokody 6 m-ről fejelhetett kapura, a jobb alsó sarokra tartó labdát azonban Posza szögletre ütötte.

58. perc: Urbán cselezgetett a győri térfél közepén, majd kiugratta Orescsukot, aki áthámozta magát a két középső győri védőn, s Posza felett a kapu közepébe emelt (1-1).

68. perc: Dvéri 18 m-ről lőtt, a győri kapus bravúros mozdulattal hárított.

Jegyzőkönyv

Újpest FC-Győri ETO FC 1-1 (0-1)
Megyeri út, 2000 néző, V: Szabó J.
Újpest: Bíró I. - Medgyesi, Urbán (Korolovszky, 87.), Tamási, Lőw - Tokody (Pest K., 69.), Kunzo, Dvéri, Pető Z. (Terjék, a szünetben) - Herczeg, Orescsuk
Győr:Posza - Böjte, Stark, Győri, Vasas - Mracskó, Baumgartner, Farkas, Szanyó (Kiser, 69.) - Kenesei, Vayer (Rósa D., 80.)
gólszerzők: Orescsuk (58.), illetve Kenesei (38.)
sárga lap: Urbán (29.), Kunzo (42.), Tamási (56.), illetve Mracskó (40.), Győri (63.)

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!