Vilma
-8 °C
3 °C

Botrányos végjáték Székesfehérvárott

2001.04.07. 22:01
Kettő egyes vereséget szenvedett a Videoton a Matáv-Soprontól Székesfehérvárott. Az első félidőben a székesfehérváriak támadtak többet, de a helyzeteket nem tudták értékesíteni. A második játékrészben Zombori révén még a hazaiak jutottak vezetéshez, de a soproniak meglepetésre fordítani tudtak. A mérkőzés botrányos jelenetekkel ért véget. Négy perccel a lefújás előtt Zombori kiállítása után a publikum egy része berohant a pályára, és emiatt percekig állt a játék.
A székesfehérváriak az elmúlt héten Dunaújvárosban elszenvedett vereség után győzelemben reménykedtek. Erre minden alapjuk megvolt, hiszen ellenfelük a Matáv-Sopron csupán tizedik volt a tabellán. A hazaiak vezetőedzőjének, Csongrádi Ferencnek gondot okozott a csapat összeállításánál, hogy nem számíthatott a csapat gólzsákjára, az eltiltását töltő brazil Julinhóra, valamint sárga lapjai miatt Usvartra. Nem tett jót a gárda hangulatának a Korsós Attila ügye sem. Mint ismert a Vasas Korsós jogosulatlan játéka miatt megóvta a Videoton elleni kupameccsét.

Eredménytelen hazai támadások

Hazai rohamokkal indult a találkozó a hatodik percben Szalai T. lövése vágódott le a soproni védőkről, Tóth B. kétszer is ismételhetett, de Horváth T. mindkét alkalommal kiütötte a labdát. A huszonegyedik percben Zombori tizennyolc méterről váratlanul kapura emelte a labdát, a léc alá tartó lövést Horváth T. szögletre tornázta. Továbbra is a Videoton támadott többet, a harmincadik percben Kiskapusi jobboldali beadását Balassa hat méterről fejelte kapura, Horváth T. bravúrral védett.

Egyenlít a Sopron

Zombori Zalán
A második negyvenöt percet Somogyi huszonöt méterről elvégzett szabadrúgása vezette be, amelyet Milinte csak a kapufa segítségével tudta hárítani. Az ötvenhetedik percben góllá érett a hazai fölény: Földes baloldali beadására Zombori rajtolt rá, majd hat méterről a kapuba lőtt (1-0). Tíz perc múlva váratlanul egyenlített a Matáv, Vincze bedobását követően Perger közelről fejelt a kapu bal oldalába (1-1).

Botrányos végjáték

Az utolsó percekre felgyorsultak az események, a nyolcvanharmadik percben kavarodás támadt a Videoton tizenhatosán belül, a tétovázó védők között pedig Sira öt méterről a kapu bal oldalába emelt (1-2). Négy perccel a lefújás előtt Zombori reklamált Makai játékvezetőnél, aki piros lapot mutatott fel neki. Ekkor a hazai B-középből mintegy húsz ember bemászott a futópályára, s percekig állt a játék, mire a rendezők visszavezették őket.

Jegyzőkönyv:

Videoton - Matáv Compaq-Sopron 1-2 (0-0)
Székesfehérvár, 5000 néző, V: Makai
Videoton: Milinte - Kiskapusi, Balassa, Szalai Cs., Vilotic - Szalai T. (Gáspár 61.), Tóth B., Zombori, Németh - Fodor (Csernijenko 72.), Földes
Matáv Compaq-Sopron: Horváth T. - Vincze, Szabados, Horváth R. - Orabinec, Tóth M. (Prazenica 68.), Somogyi, Salagean - Nagy T., Preisinger (Sira 58.), Takács (Perger 58.) gólszerzők: Zombori (57.), illetve Perger (67.), Sira (83.)
kiállítva: Zombori (86.)
sárga lap: Szalai T. (42.), Kiskapusi (66.), illetve Salagean (28.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.