Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Hiába játszott Korsós, nyert a Vasas

2001.04.21. 21:41
Kapcsolódó cikkek (1)
A hét közben edzőcserét végrehajtott hazai gárda már mérkőzés elején vezetéshez jutott, ám a Vasas nem esett pánikba. A félidő közepén egyenlített, majd a második játékrészben a vezetést is megszerezte. Az elmúlt hetekből tanulva azonban nem álltak le a fővárosiak, és növelték előnyüket. A fehérváriak a meccs végén szépítettek, de egyenlíteni már nem tudtak. Így tovább tart a hetek óta tartó rossz szériájuk.
A vendégek az első percekben távoli lövésekkel próbálkoztak, ezzel is jelezve, hogy bosszút akarnak állni a Magyar Kupa-búcsúért. A hazaiak első próbálkozása viszont góllal ért véget. Egy visszagurítás után Usvat ívelt középre, Balassa 10 méterről a jobb alsó sarokba fejelt, 1-0. A gól kissé visszavetette az angyalföldieket, és így unalmas mezőnyjáték alakult ki, mely során a kapuk nem kerültek veszélybe.

A félidő közepén átvette a játék irányítását a Vidi, ezért hatott meglepetésként, hogy egyenlített a Vasas. Szili végezhette el a szabadrúgást Milinte kapujától 25 méterre, nagyszerűen találta el a labdát, lövése védhetetlenül csapódott a jobb felső sarokba, 1-1. Kiegyenlített első félidő után mindig az a csapat kapott gólt, amelyik többnyire védekezett.

A 64. percben megszerezte a vezetést a fővárosi piros-kék alakulat. Simek amolyan "minden mindegy" alapon lövésre szánta el magát, és Milinte - aki a Kispest ellen kapott hatalmas potyagólt - ismét alaposan elnézte a lövést, így a labda a "páncélmellényéről" megpattanva, bevánszorgott a kapuba. A lövés erejét jól jellemzi, hogy a labda nem ért el a hálóig.

Negyedórával a vége előtt növelte előnyét a Vasas. A nemrég még a válogatottban is megfordult Sowunmi szlalomozott be a tizenhatoson belülre, lövését azonban Milinte bravúrral védte. Pechjére a kipattanó labdát Pető fejelte az üres kapuba. A gól után két perccel Sowunmi megmutatta, hogyan kell kihagyni a kihagyhatatlant. Az üres kapuval szemben lukat rúgott.

Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve támadtak a hazaiak, és a 88. percben Korsós beadását Usvath helyezte a hálóba. Az utolsó percben még Kabát előtt adódott gólszerzési lehetőség, de tiszta helyzetből a szögletzászlót találta el. Így a Vidi továbbra sem tudta megszakítani hetek óta tartó negatív sorozatát.

Jegyzőkönyv:
Videoton FCF -Vasas DH 2-3 (1-1)
Videoton FCF: Milinte - Gáspár, Balassa, Hompoth - Usvat, Tóth B., Fodor, Németh T. - Julinho - Leo (Földes, 46.), Korsós.
Vasas: Kövesfalvi - Herczeg, Pető, Juhár, Tóth A. - Simek (Tóth N., 66.), Zabos (Komódi, 30.), Zováth, Szili, Sowunmi (Maróti, 91.) - Kabát.
Gólszerző: Balassa (10.), Szili (45.), Simek (64.), Pető (75.), Usvat (88.)
Sárga lap: Pető (26.), Hompoth (51.), Zováth (87.), Gáspár (91.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.