Ágnes
-11 °C
-4 °C

Kabát gólja döntött

2001.04.28. 20:52
Kapcsolódó cikkek (1)
Az idei szezonban szeszélyesen szereplő Vasas kabát góljával egy nullra verte a Győrt. A hazaiak végig többet támadtak, de gólt csak a hetvenötödik percben tudtak lőni Kabát révén. A vendégek csalódást keltően játszottak, érdemleges helyzetet sem tudtak kialakítani.
A hetedik helyezett Vasas az utolsó két mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszó Győrt fogadta. A hazai csapatból hiányzott sérülés miatt Mónos és a gólerős csatár Tiber. Garami Józsefnek nem kellett sokat változtatnia, egyedül Erős Gáborra nem számíthatott a tréner.

A Vasas kezdte jobban a találkozót először Szili tizenhét méteres szabadrúgásból veszélyeztetett, majd ugyanő lőtt Posza kapujára, a kapus a lövést kiejtette, a kipattanó labdát Sownmi alig késte le. A huszonharmadik percben Tóth N. jobboldali szögletét Sowunmi éles szögből lőtte kapura, Posza bravúros vetődéssel hárított. Az első félóra végén Kenesei indításával Vayer bújt ki a védők között, 14 m-ről kapura lőtt, Kövesfalviban azonban elakadt a labda, így félidőben maradt a gólnélküli döntetlen.

A második játékrész hazai helyzeteket hozott. A hatvanadik percben Zabos indította a győri térfél közepéről Tóth Norbertet, aki teljesen egyedül törhetett Posza kapujára, de a kifutó kapusba lőtt.

A jól záró vendégvédelmet a hetvenötödik percben Kabát késztette megadásra. A góllista vezetője Sowunmi átadását lőtte tizennégy méterről lőtte Posza kapujába. A kilencvenegyedik percben növelhette volna a Vasas, Tóth N. visszagurítását Szili 23 méterről bombázta kapura, de Posza ritkán látható bravúrral hárított. A Vasas összességében többet támadott, és a szoros eredmény ellenére biztosan nyert.

Jegyzőkönyv:
Vasas DH -Győri ETO 1-0 (0-0)
Vasas: Kövesfalvi - Herczeg, Zováth, Juhár, Tóth A. - Pető, Zabos, Szili - Sowunmi, Kabát, Tóth N.
Győr: Posza - Mracskó, Stark, Böjte, Vasas - Győri, Szanyó, Farkas B. - Baumgartner, Kenesei, Vayer.
Gólszerző: Kabát (75.)
Sárga lap: Farkas B. (31.), Kabát (32.), Szanyó (41.), Pető (58.), Vayer (79.)

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.