Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Havonta választanak legjobbat a labdarúgóknál

2001.05.04. 13:08
A Magyar Labdarúgó Liga és a Borsodi Sörgyár Rt. ezentúl minden hónapban megválasztja a hónap labdarúgóját. A díjjal 500.000 Ft és egy emlékplakett jár. A legjobbak sorrendjét egy kilencfős zsűri dönti el. Április legjobbja Pinte Attila lett, Lipcsei Péter és Urbán Flórián előtt.
Elsősorban a látványosságot, a küzdelmet és a sportszerűséget osztályozzuk ebben a versenyben - mondta Koncz Ernő azon a sajtótájékoztatón, melyet a Magyar Labdarúgó Liga tartott. Az apropót az adta, hogy a Liga és a Borsodi Sörgyár Rt., ezentúl minden hónapban kiosztja a hónap játékosa címet. Ez a "játék" azonban nem számít bele az év végi, Év játékosa szavazásba.

Détári Lajos
az egykori világválogatott labdarúgó szavazata is számít
A díjazottak minden hónapban 500.000 Ft-ot és egy emlékplakettet kapnak. A díjakat minden hónap végén, a Magyar Televízió vasárnap esti gólösszefoglalójában adják át. Az első helyet egy pontozás alapján számolják ki, melynek értelmében a szavazók az adott fordulóban megneveznek egy játékost, és az a labdarúgó 5 pontot kap szavazatonként. A hónap végén pedig összeadják a kapott pontokat, és aki a legtöbbet kapta, az a hónap játékosa.

Április legjobbja: Pinte

A szavazók között nyolc futballszakember - Bicskei Bertalan, Illovszky Rudolf, Baróti Lajos, Puhl Sándor, Mészőly Kálmán, Bene Ferenc, Nyilasi Tibor, Détári Lajos - valamint a Telesport egy munkatársa - Knézy Jenő vagy Faragó Richárd - található.

A múlt havi díjazottat a mai sajtótájékoztató keretében hirdették ki. E szerint április legjobbja Pinte Attila (Ferencváros) lett 75 ponttal. Második helyen a szintén fradista Lipcsei Péter végzett 40 ponttal, míg a harmadik az újpesti Urbán Flórián lett 35 ponttal.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!