Miklós
-7 °C
4 °C

Hármat lőtt, mégis kikapott a Kispest

2001.05.12. 21:55
Kapcsolódó cikkek (1)
Amióta Szurgent Lajos ül a Kispest kispadján még nem kapott ki az együttes. Mi több, még gólt sem kapott öt forduló alatt. Négyszer nyertek egy nullra, egyszer pedig gól nélküli döntetlenre mérkőztek. A csapat célja nem lehetett más, minthogy ne rontsák a mester mérlegét. A vendég Dunaferr azonban az utóbbi időben egyre jobb formába lendült, nekik is égető szükségük volt a pontokra, amennyiben feltétlenül tartani akarják a lépést a Ferencvárossal. Kivált, mert a jövő héten a zöldek látogatnak Újvárosba. A Dunaferr fordulatos meccsen, nagy küzdelemben nyert is.
A Dunaferr novemberben csúnya verést kapott otthon a Honvédtól, Egressy remeklésével 3-0-ra verték meg a bajnokot. Természetszerűleg a visszavágás vágya vezérelte a címvédőt. Ennek megfelelően a Dunaferr lendületesebben kezdte a találkozót, és Tököli révén - Kiss beadását vágta a léc alá - már mindjárt a tizedik percben átadta a múltnak a Kispest, egyszersmind Nota ötmeccses gólnélküliségét.

Ez a találat azonban nem szegte kedvét a hazaiaknak, tíz perc sem telt el, és egyenlítettek. Sasu már mindaddig is aktív volt, kétszer kecsegtető helyzetbe is került, de eredménytelenül. Ekkor azonban Piroska beadását a hálóba továbbította a hét közben Bukarestbe hazarendelt, Tornyi-buktató támadó.

A Dunaferr nem hagyta sokáig annyiban a dolgot, és Tököli ismét ellenállhatatlan volt. A védők között tisztán fejelhette kapura Molnár beadását, és a kapufa segítségével megint vezetéshez juttatta a címvédőt. A félidőt azonban nem zárhatta előnnyel a Dunaferr, mert Piroska öt perccel a vége előtt mintegy húsz méterről lövésre szánta el magát, amelyik megpattant egy lábon, és a némileg kinn álló Rabóczki felett a hálóba vágódott.

Szabó találatával a Kispest is vezetett

A második félidőt a Kispest nagy lendülettel kezdte, és próbálkozásaikat siker koronázta. Öt perc sem telt el, amikor Szabó Tibor keveredett a büntető területen belülre, és a késlekedő védők mellett a kapuba lőtt. (Ez a lövés is megpattant.) Fordulat azonban nem állt a játékba, mert a Dunaferr ezek után nagy erőkkel támadott.

Aztán egy perc alatt meg is fordították az állást. Mégpedig az a Penksa, aki évekkel ezelőtt még a Bundesligában riogatta a védőket, a Dynamo Dresden színeiben. Egy gyors támadás végén a csapatkapitány Lengyel lövése még elakadt a védelemben, ám a 99-es Penksa elé került a labda, aki a kapuba lőtt. Egy perccel később újra maga mögé nyúlhatott Nota. Ennél a gólnál azonban megsérült a szlovák csatár - nem sajnálva testi épségét - le kellett cserélni őt, de amit kellett megtett ezen a találkozón.

A Kispest a hajrában szorongatott, a csereként beállt Faragó a kapufát találta el, így a Dunaferr mindhárom pontot hazavihette. Szurgent Lajos begyűjtötte első vereségét a Honvéd élén. A Dunaferr viszont ezzel a diadallal visszanyerte az esélyét akár még a bajnoki címre is, mert ha a Fradit legyőzik - már csak egy pont a hátrányuk -, akár az élre is ugorhatnak.

Jegyzőkönyv
Kispest-Dunaferr 3-4 (2-2)
Bozsik-stadion, 2000 néző, V: Ábrahám
Kispest: Nota - Szekeres, Lőrinc, Téger, Müller - Piroska, Pintér (Lipták, 34.), Kovács B. (Faragó, 63.), Németh (Torghelle, a szünetben) - Szabó T., Sasu
Dunaferr: Rabóczki - Molnár (Nikolov, 47.), Pomper, Bagoly, Kiss Gy. - Zavadszky, Lengyel, Ja:kl, Penksa (Kóczián, 65.) - Nicsenko (Rósa, 59.), Tököli
Gólszerzők: Sasu (18.), Piroska (40.), Szabó T. (49.), illetve Tököli (10., 28.), Penksa (60., 61.)
Sárga lap: Téger (76.), illetve Pomper (1.), Bagoly (42.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.