Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Reménytelen helyzetbe sodorta a Loki a Lombardot

2001.05.12. 22:19
Kapcsolódó cikkek (1)
A hazai pályán játszó Debrecennek volt nagyobb a tét a Lomabard elleni kiesési rangadóban. Hiszen ha a Loki nem gyűjtené be a három pontot, akkor lassacskán a menthetetlen sorba kerül, a már ott lévő Lombard mellé. A Debrecen több mint két hete egyszer már legyőzte a Tatabányát, így a feladat adott volt számukra: csak meg kell ismételni azt a produkciót, a több sebből vérző Lombard ellen. Ha nehezen is, de Radojicsics két góljával nyertek.
A Debrecenen látszódott, hogy nem bízza a véletlenre ennek a mérkőzésnek a sorsát. Már az első negyedórában tudtára adta, ellenfelének nem lesz sok keresnivalója. Szathmári, Bajzáth, Kerekes azonban ekkor még sorra puskázta el a lehetőségeket. A félidő vége előtt viszont - lélektani szempontból a legjobbkor - már betalált a Loki. A jugoszláv Radojicsics 17 méterről végezhetett el szabadrúgást, és mesterien csavart a dermedten álló Gelei mellett a kapuba.

A második félidő elején sem történt változás a játék képében, a Loki támadott, de nem sok eredménnyel tették, mert a kapu előtt rendre bizonytalankodtak a hazai csatárok. Aztán a Zoran Kuntics tanácsára a szezon előtt leigazolt Radojicsics ismét a kapuba lőtt. A változatosság kedvéért megint egy pontrúgást értékesített. Ez a találat messzebbről esett, mint az előző gól, a hasonlóság csak annyi volt, hogy Gelei ezúttal is tehetetlenül szemlélte, hogy a kapuba vágódik a labda.

A Lombard mindeddig csak védekezett, csak a legritkább esetben lépték át a felezővonalat. A gól után azonban - ha nem is nagy elánnal - támadni kezdtek, és szerencsével is jártak. Schafranek belőtt labdáját a Ciprusról igazolt ugyancsak szerb Pekovics - első labdaérintése volt - Balogh felett a hálóba emelte. (A Vincze helyett beálló Pekovics első találata volt ebben az évben.) Ezek után pedig még inkább megélénkült a játék, és ki is egyenlítődtek az erőviszonyok.

A Loki viszont lendületben maradt, és az utolsó tíz percben már nagyon vigyáztak arra, hogy felelőtlenül kitámadjanak, mert akkor a három pont biztonságát veszélyeztették volna. Végül ha nehezen is, de a Pajkos-legénység megőrizte az előnyét, és így még maradt esélye a bennmaradásra, hiszen már csak négy pont választja el a Soprontól. A Lombard azonban már tíz pontnyira van - hat fordulóval a vége előtt - az áhított tizedik helytől.

Jegyzőkönyv
Debreceni VSC-Lombard FC Tatabánya 2-1 (1-0)
Debrecen, 3000 néző, V: Bukovics
Debrecen: Balogh - Kovács, Aleksic, Szatmári - Bernáth (Müller, 90.), Vadicska, Turján, Böőr - Radojicsics (Hanák, 90.), Kerekes, Bajzát (Makula, 87.)
Lombard: Gelei - Ghéczi, Cseri, Nagy II, Jeremejev - Szentjobbi (Újhegyi, 65.), Molnár, Schafranek - Kiss V., Bajkusa (Potemkin, a szünetben), Vincze (Pekovics, 66.)
Gólszerzők: Radojicsics (44., 64.), illetve Pekovic (70.)
Sárga lap: Bernáth (80.), Szatmári (90.), illetve Bajkusa (16.), Cseri (63.), Molnár (66.), Újhegyi (73.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.