Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Hol folytatja Lisztes?

2001.05.17. 17:36
Lisztes Krisztián az elmúlt hónapokban alig kapott lehetőséget a bennmaradásért küzdő Stuttgartban, ezért nyáron alighanem távozik a sváb városból. Konkrét ajánlatot ugyan még nem kapott, de mindenképpen bízik benne, hogy talál magának - első osztályú - csapatot. Ha nem Németországban, akkor a spanyol vagy az olasz bajnokságban képzeli el a jövőjét.
Lisztes Krisztián
Lisztes számára nem indult rosszul ez a szezon, egyre többet játszott, beilleszkedett, szinte valamennyi alkalommal kezdőként számítottak rá, és meg is hálálta a bizalmat, hiszen háromszor is eredményes volt. A csapat védelme azonban meglehetősen megbízhatatlannak bizonyult, egymást követték a vereségek.

A Stuttgart ezzel együtt kieső helyre sodródott, feszültségek keletkeztek a klubnál, Lisztesre is rájárt a rúd. A Vigo elleni UEFA Kupa meccsen például a negyvenedik percben cserélték le, a félidő vége előtt pedig már nem szokás. "Ez a lépés bizonyította, hogy olykor teljesen megzavarodott Ralf Rangnick, nem tudta, mihez kezdjen, előfordult néhányszor, hogy meccs közben is változtatott a taktikán, és ennek sajnos a csapat itta meg a levét" - összegzett.

Konkrét megkeresés még nem érkezett

Edzőváltásra került sor, Felix Magath érkezett, és Lisztest mellőzte a korábbi sokszoros válogatott. Úgy volt, hogy őt csak tűzoltómunkára kérik fel, vagyis a csapat benntartása után távozhat, de aztán a vezetőség változtatott a szerződéstervezeten. 2002-ig meghosszabbították a szerződését, és ez Lisztesre nézve nem sok jót jelentett.

Amennyiben nem kap lehetőséget, elmegy, jelentette ki korábban, és a távozás gondolata most is igen erősen foglalkoztatja. "Hallottam én is, hogy a Bologna, a Verona és a Napoli is a soraiban szeretne tudni, de konkrét megkeresés egyik klub részéről sem érkezett eddig. Mint ahogy német csapatokkal is csupán tapogatózó tárgyalások voltak" - utalt lehetőségeire.

Így hát várnia kell. Mivel kizárólag első osztályú csapatba kívánkozik, elsősorban a Bologna lehet a célpontja, mert a Verona és a Napoli is a kiesés ellen hadakozik, egyikőjük alighanem ki is esik.

Szeretne a válogatottban is pályára lépni

Lisztes úgy érzi, ebben a szezonban sokat fejlődött, és ha Magath nem érkezik, akkor a legjobb idényét tudhatta volna maga mögött. Mindettől függetlenül saját teljesítményével nem, a csapatéval azonban elégedetlen valamelyest.

Az Index érdeklődésére azt is elárulta, hogy már nincs menedzsere, nem áll senkivel sem szerződésben, de azért tanácsokat természetszerűleg elfogad. Azt hiszem, eddig már játszottam annyit a Bundesligában, hogy ismert a nevem és menedzser nélkül is képes lehetek arra, hogy eladjam magam.

A válogatottal kapcsolatosan hozzátette, szeretne Bukarestben és a grúzok elleni itthoni találkozón is a pályán lenni. Tudja, hogy nehéz a helyzete, mert keveset játszott az utóbbi időben, de úgy véli, nem reménytelen.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!