Emánuel
4 °C
12 °C

Drámai csatában nyert az Újpest

2001.05.26. 20:20
Kapcsolódó cikkek (1)
Fordulatokban és gólokban gazdag mérkőzésen nyert az Újpest négy háromra Debrecenben. Az első félidőben még a hazaiak vezettek kettő nullra, amelyet a lila fehérek kiegyenlítettek, sőt még a vezetést is átvették. A hajrában egy érvényteleített hazai gól után percekig állt a játék, mivel néhány néző berohant a pályára. A hazaiak a kilencvenedik percben egyenlítettek, de az Újpest a hosszabbításban Herczeg góljával megnyerte a találkozót.
Az MTK elleni bravúros idegenbeli győzelem után ismét elérhető közelségbe került a Debrecen számára a bennmaradás. Pajkos János tanítványai azzal a tudattal futhattak ki a játéktérre, hogy ha nyernek, akkor elkerülhetnek a a kiesést jelentő tizenegyedik helyről. A vendég újpestiek még nem mondtak le a bajnoki dobogóról, de ehhez nyerniük kell a Hajdúság fővárosában.

Az első félidőben aDVSC már a huszonkilencedik percben előnyhöz jutott, egy jobboldali hazai szöglet után Böőr ívelte középre a labdát, s Bajzát tíz méterről, kapásból lőtt a léc alá. Sőt, a hazai publikum nagy örömére két perc múlva már kétgólossá hízott a piros-fehérek előnye. Szabó ugratta ki Bajzátot a jobboldalon, a csatár két csel után a tizenhatoson belül Kerekeshez passzolt, aki higgadtan gurított a bal sarokba (2-0).

Kevesen gondolták volna, hogy a nagyszerűen játszó hazaiak előnye alig negyedóra alatt semmivé lesz. Pedig megtörtént a csoda a szünetben beállt Galaschek tizenöt percen belül kiegyenlített. Az ötvennegyedik percben Dvéri végzett el szabadrúgást a hazai tizenhatos jobb oldaláról, a keresztbeívelt labdát Galaschek fejelte a jobb sarokba. A hatvanadik percben: Dvéri ezúttal a baloldalról indított, az ellenkező oldalon Galaschek helyezkedett a legjobban és közelről fejelt a hálóba (2-2).

Negyedórával a lefújás előtt pedig megtörtént az, amit még a legfanatikusabb újpesti szurkolók sem hittek: csapatuk átvette a vezetést. Dvéri lépett ki meglehetősen lesgyanús helyzetben, s higgadtan a kapuba emelt (2-3).

A hajrá drámai végjátékot, és hihetetlen fordulatokat hozott. A 87. percben les miatt érvénytelenítették a debreceniek egyenlítő találatát, mire a közönség egy része berohant a pályára. A játékvezető félbeszakította a meccset, és néhány percig várni kellett, amíg sikerült helyreállítani a rendet. A kilencvenedik percben a csereként beállt Radojicic végzett el szabadrúgást, tizenkilenc méterről ballal remekül csavart a sorfal fölött a bal sarokba (3-3).

Már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a kilencvenharmadik percben egy újpesti akció végén Herczeg a baloldalon faképnél hagyta a védőket és a hosszú sarokba gurított (3-4).

Jegyzőkönyv
Debreceni VSC-Újpest 3-4 (2-0)
Debrecen, 5000 néző, V: Kiss B.
Debrecen: Balogh J. - Bernáth, Kovács N. (Frida 74.), Alekszic, Turján - Ulveczki, Vadicska, Szabó II Zs. (Radojicic 65.), Böőr - Kerekes, Bajzát
Újpest: Bíró - Medgyesi, Korolovszky, Szélesi - Tokody, Urbán (Galaschek a szünetben), Dvéri, Kozma, Kunzo (Tamási a szünetben) - Terjék (Pest 60.), Herczeg
gólszerzők: Bajzát (29.), Kerekes (33.), Radojicic (90.), illetve Galaschek (54., 60.), Dvéri (75.), Herczeg (93.)
sárga lap: Böőr (30.), Bajzát (45.), Bernáth (49.), Ulveczki (62.), illetve Dvéri (14.), Medgyesi (42.), Tokody (62.), Szélesi (66.), Tamási (68.)

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.