Judit
-2 °C
8 °C

Pont(ok)ért utazik a válogatott Bukarestbe

2001.05.31. 15:34
A magyar labdarúgó-válogatott elutazott Bukarestbe, a szombati Románia elleni világbajnoki selejtező helyszínére. A keret a csütörtök délelőtt különbusszal érkezett a Ferihegyi repülőtérre, ahonnan a menetrendszerű géppel repült tovább Romániába. Bicskei Bertalan szövetségi kapitány az elutazás előtt megerősítette, hogy a sérült Vasile Miriuta itthon marad. Horváth Ferenc, a csapat támadója döntetlent vár az összecsapástól, míg a kapus Király Gábor szerint akár mind a három pontot megszerezhetjük.
Bicskei Bertalan szövetségi kapitány a reptér várójában adott interjújában megerősítette, hogy Vasile Miriuta nem tart a csapattal. A Cottbus légiósának lábában szakadást mutatott ki az ultrahangos vizsgálat, ezért nem utazik Bukarestbe. Bicskei visszautasította azokat a találgatásokat, melyek szerint a középpályás távollétének hátterében valójában nem sérülés, hanem a családját ért romániai fenyegetések állnak. A szakvezető a mérkőzéssel kapcsolatban meglehetősen óvatosan nyilatkozott. Várható eredményről, pontokról nem beszélt, mindössze annyit mondott, hogy "szeretnénk játszani a saját játékunkat".

Király Gábor győzelmet vár

A meglepően jó hangulatban lévő játékosok sokkal közlékenyebbnek bizonyultak a kapitánynál. Király Gábor, a csapat első számú kapusa nem tatja lehetetlennek a győzelem megszerzését. A Hetha légiósa kijelentette, hogy nem fél egyetlen hazai támadótól sem. A román válogatott kiváló játékosokból áll, ezért nem csak a csatárokra kell majd ügyelniük védőinknek, hanem a gólveszélyes középpályásokra és az esetlegesen "előre lopakodó" védőkre is.

Horváth Ferenc pontot remél

A mérkőzésen döntő fontosságú lehet a válogatott támadójátéka. Feltétlenül gólt, esetleg gólokat kell szereznie a gárdának, hiszen aligha lehet majd kivédekezni kapott találat nélkül a bukaresti kilencven percet. Ez a feladat várhatóan Horváth Ferencre, a Maccabi Tel-Aviv játékosára hárul. A csatár szerint, bár túlnyomórészt a hazaiak fognak támadni, kontrákkal meglephető a román védelem. Fontos, hogy a kevés adódó helyzetből minél többet kihasználjon a csapat. Horváth elégedett lenne az egy ponttal is, de szerencsés esetben elképzelhetőnek tartja a három pont begyűjtését is.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!