Piroska
-10 °C
1 °C

Terjék vezérletével legyőztük Grúziát

2001.06.05. 21:31
A magyar utánpótlás válogatott már teljesítette második világbajnoki selejtezőjét is, és a fiataloknak a grúzok ellen sikerült a javítás a bukaresti vereség után. A mieink jól küzdöttek, és végül az utolsó percben azt újpesti Terjék góljával megfordították a meccset, egyszersmind megszerezték a győzelmet.
Bukarestben az utánpótlás csapat sem tündökölt, és noha csak 1-0-ás vereséget szenvedett, a játék képében nagyon elmaradtak szomszédainktól. A javításra azonban kedden megvolt a lehetőség, hiszen a Fáy utcában a grúzokat fogadta Gellei Imre legénysége.

A csoport állása
1. Olaszország 13 pont/5 mérkőzés
2. Magyarország 9/5
3. Románia 7/5
4. Litvánia 6/5
5. Grúzia 0/4
A találkozó elején a grúzok veszélyeztettek, ám ezzel el is lőtték hosszú időre a puskaporukat, ám nem véglegesen. A mieink átvették a játék irányítását, Bajzát, Gyepes és Halmosi révén gólhelyzetek sorát hagyták ki. A félidő végén mindez megbosszulta magát, a grúzok teljesen váratlanul vezetéshez jutottak.

Gellei mesterit húzott

A második félidő magyar rohamokkal indult, de ezekben a támadásokban nem volt meg a kellő átütőerő, így nem sikerült az egyenlítés. Gellei mester a félidő derekán cserére szánta el magát, és Terjéket küldte csatasorba. Helyes döntés volt. Terjéknek tüstént az első megmozdulása büntetőt eredményezett. Jó labdát kapott, és a grúz bekk csak lerántani tudta. A tizenegyest a Dinamo Kijev idegenlégiósa, Bodnár vágta a kapuba.

A magyar csapat lendületet kapott ettől a találattól, és helyzetek sorát dolgozta ki, de egyik után sem örülhetett a mintegy kétezer fős publikum. Nem úgy, mint a hosszabbítás második percében, amikor Gera lövését a grúz kapus Terjék elé ütötte, és a cserecsatár a hálóba lőtt. Kétségkívül ő lett a meccs hőse. Összességében a magyar válogatott megérdemelten nyert a második félidőben csak a védekezéssel törődő grúzok ellen.

Jegyzőkönyv
Magyarország-Grúzia 2-1 (0-1)
Fáy utca, 1000 néző, V: Zrnic (bosnyák)
Magyarország: Takács - Bodnár, Korolovszky, Gyepes, Bognár - Simek, Zabos (Udvari, 60.), Gera, Halmosi (Terjék, 63.) - Bajzát (Buzsáky, 54.), Szabics
Grúzia: Lomaia - Sajai, Hizaneisvili, Sasiasvili, Mujiri - Gvelesiani, Devidze (Kakasvili, 92.), Digmelasvili - Korgalidze (Noladze, 64.), Asatiani (Burduli, 35.), Melkadze
Gólszerzők: Bodnár (66., 11-esből), Terjék (93.), illetve Melkadze (45.)
Sárga lap: Bodnár (51.), Gera (85.), illetve Digmelasvili (42.), Melkadze (58.), Devidze (66.), Sajai (70.)

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.