Mária
-6 °C
-2 °C

Elmaradt a bajnokavatás az olasz bajnokságban

2001.06.11. 13:57
Nagy volt a tétje a Roma számára a nápolyi kirándulásnak, hiszen ha begyűjtik a San Siro stadionban a három pontot a kiesés ellen foggal-körömmel küzdő hazaiak ellen, akkor bajnoknak tekinthetők. A siker azonban elmaradt, és mivel a Juventus 3-0-ra nyert idegenben, már csak két pont a bordó-sárgák előnye. Még a harmadik helyezett Laziónak is van matematikai esélye a címvédésre.
A Roma egy balszerencsés góllal vesztett pontokat a kiesés ellen küzdő Napoli ellen. A hazaiak szereztek ugyan vezetést, de az első félidő lefújása előtt Batistuta egyenlített. A második játékrészben a nagyszerűen játszó Totti már a fővárosiakat juttatta előnyhöz, ekkor bajnoknak érezhették magukat a farkasok, de a nyolc perccel a vége előtt Pecchia szabadrúgásból a hálóba lőtt.

Eredmények:
Napoli-Roma 2-2
Vicenza-Juventus 0-3
Lazio-Fiorentina 3-0
Atalanta-Udinese 0-1
Bari-Internazionale 1-2
Bologna-Lecce 2-2
Milan-Brescia 1-1
Parma-Verona 1-2
Perugia-Reggina 1-1
A sorfalban álló játékosok lábai között, illetve alatt suhant el a labda, amit Antonioli még beljebb segített. Így a Roma hazai pályán szerezheti meg a bajnoki címet tizennyolc év után, ám nem biztos, hogy könnyű dolga lesz a negyedik helyezett Parma ellen. A sárga-kékek ugyan a Verona ellen hazai pályán veszítettek, mert már abszolút tét nélküli számukra valamennyi hátralévő találkozó. Ám a bajnokaspiráns ellen aligha veszik félvállról a találkozót.

Az üldözők közül a Lazio magabiztosan verte hazai pályán a Fiorentinát. A meccs pikantériája csupán az lehetett, hogy Roberto Mancini először tért vissza edzőként és ellenfélként az olimpiai stadionba. A Juventus ellentmondást nem tűrő fölénnyel - Del Piero egy, Trezeguet két találatával - verte 3-0-ra a kiesés ellen harcoló Vicenzát, így a zebrák két pontra megközelítették a Romát.

A bajnokság állása:
1. AS Roma 72 pont
2. Juventus 70
3. Lazio 69
4. Parma 56
5. Milan 49,
6. Internazionale 48
Érdekesség, hogy az olasz bajnokságban pontegyenlőség esetén a két vetélytárs összecsap egymással. Amennyiben csak egy ikszre futja a Capello-tanítványok erejéből, míg a Juventus nyer, akkor sor kerülhetne erre a nem akármilyen érdeklődéssel várt ütközetre. A papírforma azonban a Roma elsőségét ígéri.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.