Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Két tizenegyessel nyert a Fradi

2001.06.20. 16:56
Mivel a Dunaferr az utolsó fordulóból előrehozott meccsét megnyerte a sereghajtó Lombard ellen, így vezeti a bajnoki tabellát, egy ponttal megelőzve a Ferencvárost. Miután a zöld-fehérek sem mondtak le a bajnoki címről, így természetesen a győzelmet tűzték ki célul maguk elé a Vasas elleni összecsapás előtt. Végül két tizenegyessel nyertek is a hazaiak.
Kétségkívül a Fradi malmára hajtotta a vizet a meccs előtt, hogy a Vasasban nem játszhatott három sárga lapja miatt a válogatott középhátvéd, Juhár Tamás. Így Pető Tamás és Zováth János pótolta őt, akik együtt még soha nem játszottak a védelem tengelyében. A zöldek azonban egy támadó szellemű csapattal álltak fel, hiszen három csatárral vágtak neki az ütközetnek.

A Fradi kezdett nagyobb iramban - Tóth Mihály az ötösön forgolódott, de lövéshez nem jutott -, ám a Vasas sem volt megilletődött, hiszen titkon még az angyalföldiek sem mondtak le arról, hogy a második helyre odaérjenek, egyszersmind a nemzetközi kupában induljanak. Pinte helyzete, tizenhatról lőtt, is a Fradi fölényét jelezte.

Ketten is lyukat rúgtak a tizenhatoson belül

Az első negyedóra letelte után néhány perccel vezetéshez jutott a Fradi. Gera lépett ki a bizonytalankodó védők közül, és Kövesfalvi mellett is elhúzta a labdát az ötös sarkánál, majd elesett. Bukovics játékvezető a tizenegyesre pontra mutatott. A vitatható büntetőt Tóth Mihály nyugodtan lőtte a kapus mellett a jobb sarokba.

A Vasasnak momentumai sem voltak, a Fradi pedig folyamatosan vezette akcióit. Előbb Pető mentett egy veszélyes beadást, majd Gera bal oldali labdáját előbb Kriston nem találta el az ötös sarkán, majd miután tovább gurult a labda, Tóth Mihály rúgott luftot a tizenhatos vonalánál.

A félidőre végére éledt fel a Vasas

A Vasas az első félóra végén kezdett feléledni, a csereként beállt - Tóth Norbertet váltotta - Komódi lőtt kapura, de középre tartó bombáját a hazai szurkolók által a szezon legjobb játékosának választott Szűcs magabiztosan fogta. Nem sokkal később is ő veszélyeztetett, eredmény nélkül. Hasonlóképpen járt Zabos is.

A második játékrészt is aktívabban kezdték a hazaiak, Pinte egyedül léphetett ki a baloldalon Csiszár remek átadásával, ballal a hosszú sarkot vette célba, ám Kövesfalvi gyors vetődéssel hárította a lövést.

Egy perc, két tizenegyes

A félidő közepe előtt azonban így is eldőlt a meccs. Egy baloldali beadást követően Gera feldobta magát, ám Bukovics ismét a büntetőpontra mutatott. Csiszár viszont fél méterrel a kapu mellé lőtt. Egy perc sem telt, amikor újra Gera került helyzetbe, őt most Zováth rántotta le. Bukovics megint tizenegyest ítélt. Ezt már Hrutka révén értékesítette a Fradi.

Két perc múltán kis híján elszabadultak az indulatok. Sowunmi tartott rá Dragóner lábára, ám nem érte el a labdát, csak a bekket. Lipcsei ezek után elégtételt vett a játékoson - a bírót is fellökték a lökdösődő játékosok -, de Bukovics megkegyelmezett a perlekődnek, pályán maradhattak a magukról megfeledkezett futballisták.

Nemsokára Gera került helyzetbe, de a szép labdaátvétel után már nem maradt ereje a lövésre. Amikor pedig maradt, akkor három méterrel lőtt fölé. A Fradi legaktívabb játékosa ettől függetlenül a fiatal támadó volt, tíz perccel a vége előtt a rövid sarokba tartó labdáját Kövesfalvi ártalmatlanította.

Még csak a szépítés sem sikerült

A Vasasnak még csak a szépítésre sem futotta az erejéből, hiszen Kabát két méterről fölé emelt. Néhány perccel a vége előtt Gera került abszolút ziccerbe, Kövesfalvival nézhetett farkasszemet, de a kapufát találta el.

A mérkőzés végén a pályára beszaladó hazai szurkolótábor bajnoknak kijáró ünneplésben részesítette csapatát, jóllehet a debreceni kirándulás még hátra van. (Igaz a Loki, ha a BKV nem lép vissza már elbúcsúzott az első osztálytól.) A leghálásabb azonban Bukovicsnak - a diadalittas sereg elől mégis menekülő bírónak - lehetett a Fradi-publikum, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a roppant gyenge piros-kékek ellen mindvégig mezőnyfölényben játszottak Pintéék.

Ferencváros-Vasas DH 2-0 (1-0)

Üllői út, 10 000 néző, V: Bukovics
Ferencváros:Szűcs L. - Cheregi, Dragóner, Hrutka - Kriston, Lipcsei (Gyepes, 66.), Vén, Nagy N. (Keller, 72.) - Pinte, Gera, Tóth M. (Csiszár, a szünetben)
Vasas: Kövesfalvi - Mónos, Pető, Zováth, Aranyos - Simek (Maróti, 68.), Zabos, Szili, Tóth N. (Komódi, 27.) - Sowunmi, Kabát
gólszerzők: Tóth M. (18., 11-esből), Hrutka (59., 11-esből)
sárga lap: Nagy N. (45.), Cheregi (54.), Kriston (83.), illetve Simek (16.), Kövesfalvi (18.), Komódi (38.), Pető (58.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.