Miklós
-7 °C
2 °C

Tíz emberrel is nyert a Sopron

2001.06.20. 20:10
Eseményekben és gólokban egyaránt gazdag mérkőzésen a Sopron három kettőre legyőzte a Videotont. A hazaiak annak ellenére győztek, hogy a találkozó nagy részében Somogyi kiállítása miatt emberhátrányban játszottak. A székesfehérváriak a második félidőben még egyenlíthettek volna, de Kovács elhibázta a tizenegyest.
Sopronban két olyan gárda találkozott, amely elméletileg még elbúcsúzhat az élvonaltól. Így mindkét gárda számára leginkább csak a győzelem jelenthetett volna megnyugvást. A hazaiak nélkülözték a sérült csatárt, Sirát, helyére a sajátnevelésű Bausz került. A vendégeknél több volt a hiányzó, Várhidi Péternek le kellett mondania Lévai, Német és Gáspár szerepeltetéséről is.

Már a negyedik percben emberelőnybe kerültek a vendégek, miután Somogyit egy szándékos szabálytalanság után kiállította a játékvezető. A fehérváriak gyorsan kihasználták az előnyt, már a kilencedik percben megszerezték a vezetést Földes révén. Nem sokat késett a válasz, három perc múlva a cseresorból előrelépett Bausz hálálta meg edzője bizalmát, a tizenhatosról talált be Milinte kapujába (1-1). A félidő felénél átvette a vezetést a Matáv. Salageannnal szemben elkövetett szabálytalanság után a játékvezető tizenegyet ítélt, amit Tóth Miklós értékesített (2-1).

A 43. percben Zombori lőtt hatalmas gólt húsz méterről, kiegyenlítve ezzel a hazaiak előnyét. Már a szünetet várták a csapatok, amikor Tóth I. szánta el magát lövésre, a vetődő Milintérél kipattant a labda, és a jókor érkező Bausz közelről a hálóba gurított (3-2).

A 71. percben kiegyenlíthetett volna a Videoton. Vincze buktatta a tizenhatoson belül Korsóst, a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Kovács végezte el, de Horváth kivédte a lövést. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, így hazaiak- és mint utólag kiderült- a vendégek is biztosították bennmaradásukat.

Matáv Compaq-Sopron - Videoton FCF 3-2 (3-2)
Sopron, 3000 néző, V: Megyebíró
Sopron: Horváth T. - Vincze, Szabados, Salagean - Perger, Tóth M., Somogyi, Horváth R., Tóth I. (Varga K. 60.) - Bausz (Orabinec 77.), Nagy T. (Preisinger 81.)
Videoton: Milinte - Kiskapusi (Szalai Cs. 34.), Balassa, Vilotic - Szalai T. (Fodor 30.), Csató, Kovács A. (Sipeki 74.), Zombori, Usvat - Földes, Korsós
gólszerzők: Bausz (12.), Tóth M. (24.), Bausz (47.), illetve Földes (9.), Zombori (42.)
kiállítva: Somogyi (4.)
sárga lap: Vincze (72.), illetve Szalai T. (23.), Kiskapusi (24.), Usvat (34.), Korsós (57.), Sipeki (76.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!