Orsolya
7 °C
10 °C

Debrecenben lett bajnok a Ferencváros

2001.06.23. 20:21
Kapcsolódó cikkek (1)
A Debrecen az Üllői úton kupagyőztes lett, és a fradisták pedig abban bíztak, hogy ők a bajnoki címet ünnepelhetik Debrecenben. Igen magas hőfokon kezdtek az együttesek, és Hrutka révén az első félidőben a Fradi került előnybe. A második negyvenöt percben többet törődtek egymás rugdosásával a játékosok, így nem alakulhatott ki folyamatos játék. A Ferencváros végül az utolsó percben bebiztosította a győzelmét, ezzel megszerezve 27. bajnoki címét.
Mindkét csapat nagy elszántsággal kezdte a találkozót. A keményebb belépők sem hiányoztak, de Hanacsek lapok nélkül is rendet tudott tartani a pályán. Az első negyedórában mindkét gárda egy-egy kapura lövéssel veszélyeztetett, ám ezek nem okoztak nagy gondot a kapusoknak. Az első félórában a mezőnyben folyt hatalmas küzdelem, ám a kapuk nem forogtak komoly veszélyben.

A 34. percben aztán egy gyengébb hangrobbanás rázta meg a vendégtábort. Keller szögletét Hrutka bólintotta a debreceni kapu jobb sarkába. Hrutkának ez volt sorrendben a harmadik meccse, amelyen gólt szerzett.

Egy percel később egyenlíthetett volna a hazai gárda, de Vadicska az ötösről fölé lőtt. A félidő hátralevő részében a Loki megpróbált újítani, de a fővárosi védelem stabilan állt a lábán. Ha pedig túljutott rajtuk a labda - mint tette azt Szatmári szabadrúgásánál - akkor Szűcs kapus hárított.

A második játékrészben nagy elánnal kezdtek a csapatok, de ez inkább egymás rugdosásában merült ki. A félidő közepén tíz perc alatt négy sárgalapot is kiosztott a játékvezető, és Keller örülhetett, hogy csak sárgát kapott, miután hátulról leterítette Böőrt.

A hazaiak többet birtokolták a labdát, de nem jelentettek különösebb veszélyt a vendégek kapujára. Öt perccel a rendes játékidő lejárta előtt a vendégek átmásztak a kerítésen, és a rohamrendőrség felállt a Fradi-tábor elé. Egyre több szurkoló mászott át a kerítésen, de nem történt semmi összetűzés a rendfenntartókkal. (Nem úgy, mint a meccs előtt.)

Már a hosszabbításban jártak a csapatok, amikor Vén ívelését az ötös jobb sarkán egyedül álló Tóth Mihály, a kapujából kivetődő Baloghba lőtte, de a kipattanó labdát, Gyepes 10 méterről a bal alsó sarokba passzolta.

Egy perc múlva Hanacsek játékvezető lefújta a találkozót, és kezdődhetett a Fradi-fieszta. A találkozó vége után ellepték a játékteret az örömittas zöld-fehér szurkolók, és hatalmas ünneplésbe kezdtek.

Jegyőkönyv
Debreceni VSC - Ferencváros 0-2 (0-1)
Debrecen, 6500 néző, V: Hanacsek
Debreceni VSC: Balogh - Bernáth, Frida, Hanák - Böőr, Vadicska, Kovács N. (Máté 84.), Turján (Nagy Sz. a szünetben), Szatmári - Bajzát, Ulveczki (Radojicic 76.)
Ferencváros: Szűcs - Dragóner, Hrutka, Nagy N. - Pinte, Gyepes, Lipcsei (Csiszár 71.), Keller - Gera (Vén 54.), Tóth M., Fülöp (Horváth P. 82.)
Gólszerzők: Hrutka (34.), Gyepes (94.)
Sárga lap: Frida (80.), illetve Tóth M. (61.), Fülöp (66.), Hrutka (67.), Keller (72.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.