Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Illés: két gól plusz egy kiállítás

2001.07.28. 22:17
Második hazai mérkőzésén is vereséget szenvedett a labdarúgó bajnokságban a Debreceni VSC. A hajdúságiak a Videotontól elszenvedett vereség után, ezúttal az MTK-tól kaptak ki, meglepően simán, 3-0-ra. A fővárosi kék-fehérek remekelnek a bajnokságban, eddig minden mérkőzésüket megnyerték. A mérkőzés legjobbja a két gólt szerző Illés Béla volt, akit azonban a mérkőzés végén kiállított a játékveztő.
Majd félórát kellett várni az első komolyabb eseményre, akkor Zavadszky tört kapura, Balogh a 16-os vonaláig kifutva mentett előle. Két perc múlva megszerezte a vezetést a fővárosi csapat, Füzi a balszélről lőtte be a labdát és Illés két lépésről a hálóba továbbított (0-1). A 43. percben egyenlíthettek volna hajdúságiak, Radojicic ugrott ki középen, 10 méterről elpörgette a labdát a kifutó Hajdu mellett, de a vendégvédők a gólvonal előtt felszabadítottak.

A 62. perc továbbnőtt a vendégek előnye, amikor Szatmári a tizenegyes ponton lerántotta Illést. A jogosan megítélt büntetőből Illés nagy erővel lőtte középen a léc alá a labdát (0-2). A 70. perc végleg eldőlt a találkozó sorsa, Illés húzott el a jobboldalon, beadását Győri fejelte kapura 5 méterről, Balogh még beleért a labdába, de az begurult a bal alsó sarokba (0-3).

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy az utolsó negyedórában két sárga lapot is begyűjtő Illés Bélát kiállította a játékvezető. A vendégek sokkal jobban játszottak, győzelmük akár nagyobb arányú is lehetett volna.

Jegyzőkönyv
Debrecen-MTK Hungária 0-3 (0-1)
Debrecen, 6000 néző, V: Bede
Debrecen: Balogh - Plókai, Kuttor, Szatmári - Bernáth (Ulveczki 68.), Kovács N., Vadicska, Radojicic (Szabó II 68.), Böőr - Bajzát (Berecz 77.), Tiber
MTK Hungária: Hajdu - Komlósi, Smiljanic, Elek - Mónos (Horváth 79.), Győri, Jezdimirovic, Illés, Füzi Á. - Zavadszky, Ferenczi (Branezac 81.)
gólszerzők: Illés (31., 62. - 11-esből), Győri (70.)
Piros lap: Illés (87.)
Sárga lap: Bajzát (19.), Szatmári (62.), illetve Jezdimirovic (17.), Illés (75., 87.), Smiljanic (80.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.