Natália
-3 °C
7 °C

Jól hajrázott a Haladás

2001.07.28. 22:54
A labdarúgó bajnokságban a haladás remek hajrájánk köszönhetően nyerte meg a mérkőzést, hiszen Filipovics az utolsó öt percben kétszer is bevette a vendégek kapuját.
Hidegzuhannyal indult a mérkőzés hazaiak számára, a soproni Nagy Tamás ment el a baloldalon, a tizenhatoson belülre egy csellel tisztára játszotta magát, majd visszagurított Tóth Miklóshoz, aki maga elé tette a labdát, s 10 m-ről, jobbal a kapu bal oldalába csavart (0-1). A 28. percben ünnepelte a hazai publikum, de mint kiderült, korán: Somfalvi baloldali beadását Filipovic 8 m-ről a hálóba fejelte, de Ábrahám játékvezető, partjelzője beintésére, les miatt nem adta meg a találatot.

A második játékészben bár fölényben játszottak a hazaiak, gól azonban nem sikerült lőniük. Sokan már elkönyvelték a vendégsikert, kivéve Filipovicot, aki az utolsó öt percben kétszer is betalált. A 85. percben Kaj jobboldali beadása került a támadó elé, aki hét méterről a hálóba lőtt (1-1). Két perc múlva ugyanő volt a főszereplő, 14 méteres lövésébe beleért Horváth kapus, de a labda átgurult a gólvonalon (2-1).

Az első félidőben a Haladás nyomasztó fölényben játszott, gólt mégis a Sopron ért el. Fordulás után is a szombathelyiek maradtak támadásban és az utolsó öt percben a maguk javára fordították a mérkőzést, megérdemelten tartva otthon a három bajnoki pontot.

Jegyzőkönyv
Haladás-Sopron 2-1 (0-1)
Szombathely, 6000 néző, V: Ábrahám
Haladás: Takács T. - Nagy G. (Fred 55.), Flavio Pim, Juhász, Leandro - Kaj, Somfalvi (Arnon 71.), Némethy (Szélesi 78.), Halmosi - Preisinger, Filipovic
Sopron: Horváth T. - Vincze G., Szabados, Horváth R. - Sira, Csiszár, Salagean (Perger 35.), Somogyi J. (Orabinec 55.), Tóth I. - Tóth M., Nagy T. (Varga K. 68.)
gólszerzők: Filipovic (85., 88.), illetve Tóth M. (6.)
Sárga lap: Sira (3.), Somogyi (57.), Orabinec (71.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.