Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Waltner duplája döntött

2001.08.03. 22:30
Két veretlen csapat találkozott Zalaegerszegen, ám csak a hazaiak tudták megőrizni veretlenségüket. Ezért leginkább a két gólt szerző Waltnernak tartoznak köszönettel. A vendég MTK igen csak megérezte Illés Béla hiányát, elképzelés és helyzetek nélkül játszott.
A két csapat a nagy meleg ellenére is igen nagy iramban kezdte a találkozót. A hazaiak már a mérkőzés elején több veszélyes akciót vezettek, és alig telt el negyedóra, amikor a vezetést is megszerezték Waltner révén. Kenesei ívelt be jobbról szögletet, és Waltner mindenkinél magasabbra emelkedve fejelte a labdát nyolc méterről a kapuba.

A Zete továbbra is támadásban maradt, és a 21. percben csak Hajdu bravúrjának köszönhette az MTK, hogy nem került kétgólos hátrányba. Kenesei szabadrúgásból megeresztett bombáját öklözte ki Hajdu.

Két perccel később hatalmas egyenlítési lehetőséget hagytak ki a vendégek. Urbán rosszul ért a labdához, így hatalmas helyzetbe hozta Ferenczit. Ám mire az MTK csatára eszmélt volna, addigra Urbán felkelt(!) utolérte, és becsúszva szerelte az utolsó pillanatban. A kezdeti nagy rohamok után a félidő végére alábbhagyott a lendület, és a kapuk sem forogtak veszélyben.

A második játékrészt is a hazaiak kezdték jobban, főleg a pontrúgások jelentettek komoly veszélyt az Illés nélkül szinte minden elképzelést nélkülöző vendégcsapat számára. Az MTK-ból mindössze Hajdu és Szmiljanics játékát lehet kiemelni.

A 78. percben Waltner kettőre növelte góljai számát. Egy baloldali beadást parádés mozdulattal helyezett a kapuba. Bognár György csapata teljesen ötlettelenül játszott, így semmi nem veszélyeztette a Zalaegerszeg győzelmét. A meccs vége előtt nem sokkal Füzi Ákos állította meg piros lapot érően Babatit, ám a játékvezető nem akarta tovább mélyíteni az MTK válságát és nem állította ki az MTK ideiglenes csapatkapitányát.

Így a Zalaegerszeg megőrizte veretlenségét, és most már egyedül áll a tabella élén. Ha sikerül komolyabb sérüléshullám nélkül végigjátszani a szezont, nehéz lesz őket letaszítani onnan.

Jegyzőkönyv:
ZTE - MTK 2-0 (1-0)
ZTE: Turi 0 - Kocsárdi 6, Urbán 6, Telek 6, Balog Cs. 5 - Babati 6, Molnár B. 7, Róth 6 - Kenesei K. 6 (Nagy L. 0, 69.), Waltner 8, Egressy 6 (Sabo 0, 71.).
MTK: Hajdu 7 - Mónos 6, Komlósi 5, Smiljanic 6, Elek 5 (Horváth L. 0, 82.) - Zavadszky 5 (Czvitkovics 0, 67.), Győri 6, Kanta Sz. 5 (Buzsáky 5, 46.), Füzi Á. 6 - Branezac 4, Ferenczi 5.
Gólszerzők Waltner (15., 78.)
Sárga lap: Róth (66.), Füzi Á. (80.)

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!