Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Ötödször nyert a ZTE

2001.08.18. 21:10
A bajnoki tabella első helyén álló Zalaegerszegnek aligha lehetett más célja, mint hogy megőrizze a Bozsik- stadionban is veretlenségét, egyszersmind vezető helyét. A ZTE nem is bízta a véletlenre, a Kispestet is megjárt Egressy jó játékával - mindkét gól az ő érdeme volt, ha nem is ő szerezte - simán nyertek a vidékiek, kétség sem férhetett győzelmükhöz a kiállítások miatt megtizedelt Honvéd ellenében. Ily módon már csak az a kérdés, képes lesz-e megállítani valaki a közeljövőben a száguldó ZTE-t?
A mérkőzés előtt Bozsik Péter lehetett talán a legfurcsább helyzetben, hiszen másodszor látogathatott edzőként arra a pályára, amelyiket az édesapjáról neveztek el. "Lehetne jobb állapotban is" - értékelte kurtán a stadion sanyarú állapotát firtató kérdést. Bár Bozsikot igazi profiként aligha érdekelte ezen a napon a neves múlt, illetve az emlékek, és vitathatatlanul a győzelem volt célja csapatának.

A Kispest azonban az elején nem tisztelte az éllovast, Sasu révén többször veszélyeztettek, de a döntő pillanatokban hibázott a román vendégmunkás, vagy éppen Turi hárított bravúrral. Aztán az idő múlásával fokozatosan átvette az irányítást az Egerszeg. Ahogyan várható volt, a "tartalék-védelem" nem volt képes felvenni a harcot a három kiváló csatárral, Egressyvel, Keneseivel és Waltnerrel. Különösen előbbi volt elemében, nem sokkal a félidő vége előtt ugyanis szép gólt lőtt. Elviharzott a szélen, beadás helyett lőtt, és mattolta korábbi csapatát.

A második félidőben is ő veszélyeztetett, lövése azonban nem talált utat a hálóig, mert Tóth nagyot védett. Pechjére épp Kenesei elé ütötte ki a labdát, aki habozás nélkül a kapuba vágta. Ezek után a biztos előny tudatában némileg visszaállt a ZTE, nem véletlenül buzdította nagyobb küzdelemre fiait Bozsik Péter. Erre azonban nem voltak igazán fogékonyak futballistái, így a végére teljesen ellaposodott az amúgy sem kiemelkedő nívó.

A Kispest a tempó visszavételének köszönhetően olykor mezőnyfölénybe, de Turi eszén egyik támadó sem volt képes túljárni. Borgulya szabadrúgását például a felső sarokból szedte ki, Torghelle sem járt több szerencsével, igaz ő a kapufát találta el.

Mindent egybevéve: annyit hozzá kell még tenni a találkozóhoz, hogy a hazaiak még csak nagyobb erőbedobásra sem tudták kényszeríteni Egressyéket. (Leginkább persze amiatt szomorkodhattak, hogy annak idején nem volt annyi pénzük, hogy megtartsák a válogatott csatárt.) A ZTE taktikusan játszott, igaz cseppet sem törődve a szórakoztatással, csak annyit adtak ki magukból Telekék, ami a győzelemhez feltétlenül elegendő volt.

Jegyzőkönyv
Kispest-Zalaegerszeg 0-2 (0-1)
Kispest: Tóth J. - Pasic - Szekeres J., Téger - Lipták, Kovács B. (Torghelle, 70.), Fabrizio Goncalves, Piroska (Alex, 63.) - Sasu (Kiss P., 77.), Faragó, Borgulya.
ZTE: Turi - Kocsárdi, Csóka, Telek, Szamosi - Nagy L., Molnár B., Balog Cs. (Bonchis, 84.), Egressy (Róth, 87.) - Waltner, Kenesei K. (Sabo, 88.)
Gólszerzők: Egressy (43.), Kenesei (47.)
Sárga lap: Téger (32.), Csóka (35.), Borgulya (45.), Lipták (70.), Torghelle (79.), Bonchis (90.)

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.