Ambrus
-7 °C
3 °C

Katasztrofális Dunaferr-kiesés

2001.08.23. 22:15
Kapcsolódó cikkek (1)
Katasztrofális vereséget szenvedett az UEFA Kupa selejtezőjének visszavágóján a Dunaferr labdarúgócsapata. A Győrben lejátszott mérkőzésen az újvárosiak négy kettőre kaptak ki az egyébként nem túl acélos ciprusi Oimpiakosz Nicosiától. Pedig a hazaiak voltak a mérkőzés esélyesei, mivel idegenben a kedvező kettő kettes döntetlennel érkezetek haza. Az elképesztő vereség azt jelenti, hogy a Dunaferr kiesett a kupából.
A hazaiak szakvezetője, Egervári Sándor bár természetesen tisztában volt azzal, hogy a 0-0 vagy az 1-1-es eredmény a Dunaferr továbbjutását jelentheti, egyértelműen győzelmet várt tanítványaitól. A mester szerint az idegenben kivívott döntetlen csupán egy jó lehetőség, esély a továbblépésre, amivel kötelező élni.

Az első félidő Dunaferr-rohamokkal indult, de a várt találat elmaradt. Pedig Tököli már az ötödik percben megszerezhette volna a vezetést, de Molnár beadásáról centikkel lekésett, a védők menteni tudtak. Az első negyedóra végén valóságos tűzijátékot rendezetek a piros mezes csatárok, Rósa és Zováth két lövése is jelentős tornamutatványokra késztette a ciprusi hálóőrt, gólt azonban nem láthatott a publikum.

A 25. percben teljesen váratlanul megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A nicosiaiak első épkézláb akciójukat vezették, és mindjárt betaláltak Petry kapujába. Egy bedobást követően Hhacsatrjan kanalazta vissza labdát, a jókor érkező Radosavijev tizenhat méteres lövését még bravúrral kiütötte a magyar portás, de a kipattanót Kozej közelről a kapu oldalába helyezte (0-1).

A bekapott gól okozta döbbenet után hiába rohamozott tovább a Dunaferr, támadásaik erőtlenek, kiismerhetők voltak. Pontatlanság és kapkodás jellemezte az újvárosiak játékát, amelyet a lelkes ciprusiak kegyetlenül kihasználtak. A 39. percben megalázó góllal növelték előnyüket: Temisztokleosz és egyedül vezethette a labdát Petryre, majd középre gurított, és a támadást követő Radoszlavljev két méterről az üres kapuba passzolt (0-2).

A második félidőben mindent egy lapra téve megpróbálta a lehetetlent a Dunaferr, és úgy tűnt, sikerrel! Egy perccel a kezdés után a csereként beállt Lengyel átadást Tököli passzolta Sowunmihoz, aki tíz méterről szépített (1-2).

Ismét élt a remény, de vendégek alaposan lehűtötték a kedélyeket révén Temisztokleosz szólója után ismét kétgólossá nőtt a vendégelőny. Egy perc múlva Tököli révén még szépített a Dunaferr, de a negyedik ciprusi gól már a továbbjutást is eldöntötte (2-4).

A találkozó értékelésÉnél nehéz szavakat találni. Talán maradjunk a tényeknél: magyar csapat csupán egyszer esett ki ciprusi riválistól (Vác), és még sohasem kapott négy gólt ciprusi csapattól. A mérkőzés is bizonyítéka annak, amit mindenki tud: a magyar labdarúgás történetének legmélyebb válságát éli.

Jegyzőkönyv:
UEFA Kupa-selejtező, visszavágó:
Dunaferr-Olimpiakosz Nicosia (ciprusi) 2-4 (0-2)
Győr, 3500 néző, V: Lazarevszki (macedón)
Dunaferr: Petry - Kiss Gy., Bagoly, Éger, Molnár - Penksa (Nikolov, 13.), Zováth, Ja:kl, Rósa - Tököli, Sowunmi
Olimpiakosz Nicosia: Petridesz - Haralambosz, Kosztasz, Joannu - Arisztokleosz, Djedovic, Hacsaturjan, Temisztokleosz, Ciaklisz - Radoszavljev, Kozlej
Gólszerzők: Sowunmi (46.), Tököli (59.) ill. Kozlej (25.), Radosavijev (38.), Temistokleus (58.), Aristokleus (63.)
Sárga lap: Hacaturian (29.), Éger (31.), Kostas (51.), Petrides (54.), Molnár (62.), Kozlej (62.), Temistokleus (82.), Aristokleus (87.)

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.