Miklós
-7 °C
2 °C

Sima újpesti győzelem Zalaegerszegen

2001.08.25. 19:07
Szomorú eseménnyel kezdődött a találkozó, a hazaiak egykori edzőjére, a nemrég elhunyt Palicskó Tiborra emlékeztek a csapatok. A Zete pedig hatalmas iramban, kezdte a találkozót, sorra alakította - és hagyta ki - a helyzeteket. Az első tíz percben az Újpest szinte saját térfeléről nem tudott kijönni, ám hol Posza, hol pedig az önfeláldozóan közbelépő védők hárítottak.
A félidő közepére kiszabadultak a vendégek a nagy nyomás alól és már ők is elmerészkedtek a hazaiak kapujáig. Ám támadásaik nem sok veszélyt jelentettek. A 30. percben mégis vezetést szereztek a lila-fehérek, egy ritkán látható nagy góllal. A kezdőkörben Dvérihez került a labda, a válogatott keretbe is meghívott játékos felnézett és a kezdő körből kilépve, több mint 40 méterről(!) ballal rálőtte-ívelte a labdát, ami a kint lófráló Túri felett a kapu közepébe hullott.

A gól után a zalai legénység egy fokozattal még nagyobb sebességre kapcsolt, az ezúttal Tamási által dirigált vendég védelem azonban hősiesen állta a rohamokat. Bozsik Péter együttese pedig a legnagyobb helyzeteket is elpuskázta.

A második játékrész ugyanazzal a koreográfiával indult, mint az első negyvenöt perc. Többet birtokolta a labdát és többet is támadott a Zalaegerszeg, ám az újpesti védelem stabilan állt a lábán.

A lába kélt mez
Bő egy órája tartott a találkozó, amikor Kisteleki István cserére szánta el magát. A beállni készülő Herczeg befejezte a melegítést, majd úgy gondolta felveszi a meccs-mezt. Igen ám, de annak addigra lába kélt. Az egész kispad az ötös számú mezt kereste, de nem találta. (Járt már így a Vasas is Tóth Norbert esetében, ugyancsak Zalaegerszegen.) Herczeg végül egy kifordított mezre szigetelőszalaggal(!) felragasztotta a számát és pályára léphetett.

Hiába végezhetett el a 65. percig tucatnyi szögletrúgást a zalai gárda, a 70. percben ismét a fővárosiak értek el gólt. Kunzo adott remek labdát a mellette felfutó Erősnek, aki tolt egyet a labdán, majd 12 méterről kilőtte a bal felső sarkot.

Bozsik Péter ezután pályára küldte azt a Radu Sabot, aki már többször is új szint és új lendületet tudott vinni a ZTE játékába. Ám ezúttal ez sem segített. Sőt! Az utolsó percben a remekül játszó Dvéri ívelt be egy szabadrúgást jobbról középen Galaschek emelkedett a legmagasabbra és a hálóba fejelt.

Így az eddig bukdácsoló Újpest, három ponttal gazdagabban térhetett haza az eddig veretlen ZTE otthonából. A hazaiak pedig ezen a találkozón több gólt kaptak, mint az eddigi hat fordulóban összesen.

Jegyzőkönyv:
Zalaegerszeg - Újpest 0-3 (0-1)
Zalaegerszeg, 10.000 néző, Vezette: Makai
ZTE: Turi - Kocsárdi, Csóka (Balog Cs., 46.), Telek, Szamosi - Babati (Sabo, 75.), Molnár B., Urbán, Egressy (Bonchis, 85.)- Waltner, Kenesei
Újpest: Posza - Medgyesi, Tamási, Pető Z., Lőw - Erős, Kunzo, Dvéri, Szélesi (Herczeg, 66.) - Vagner (Galaschek, 64.), Tokody (Frunza, 87.).
Gólszerzők: Dvéri (30.), Erős (71.), Galaschek (89.).
Sárga lap: Erős (5.), Szélesi (11.), Molnár (55.), Pető Z. (56.)

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!