Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Gólokban gazdag nyitány az olasz bajnokságban

2001.08.26. 18:06
Az olasz pontvadászat már szombaton elkezdődött, ám a "nagyok" csak vasárnap léptek pályára. A bemutatkozás a Juvénak és az Internek sikerült a legjobban, mindkét csapat négy góllal terhelte meg az ellenfelei hálóját. A Milan nem tudott nyerni Bresciában, ám még nagyobb meglepetés, hogy a Lazio hazai környezetben nem tudta megverni a Piacenzát.
Szombaton játszották az olasz labdarúgó bajnokság nyitótalálkozóját, melyen a hazai környezetben játszó Bologna Signori parádésan eltalált szabadrúgásgóljával bizonyult jobbnak az Atalantánál. A vasárnap délutáni találkozókon valamennyi mérkőzésen több gól született.

A nyáron többek között Nedveddel, Thurammal, és Salassal megerősített Juventus játszi könnyedséggel intézte el a Veneziát. Tíz perc elteltével már két góllal vezettek a zebramezesek Trezeguet találatainak köszönhetően. Ezt az előnyt Del Piero növelte a szünet előtt nem sokkal háromra. Alexnek ez volt a 100. találata a Serie A küzdelmeiben. A második félidőben a pár perce pályán lévő Salas adott mesterien középre, ahol ismét érkezett Del Piero, aki a hálóba bólintott. A kis olasz három és fél éve nem lőtt két gólt bajnokin.

A Milan a félidőben Tare duplázásának köszönhetően még kétgólos hátránnyal fordult a Bresciával szemben, ám végül sikerült egyenlíteniük Brocchi és Sevcsenko révén. A Chievo alaposan elrontotta a Fiorentina ünnepét, hiszen a lilák napra pontosan vasárnap ünnepelték alapításuk 75. évfordulóját. A maiak azonban hazai környezetben szenvedtek kétgólos vereséget az újonctól.

Az Interben is dupláztak a csatárok, hiszen Kallon és Vieri is két-két gólt szerzett a Perugia ellen. A milánói kék-feketék az első negyvenöt perc után már 2-0-ra vezettek, és a második félidő közepén szépítettek a vendégek. Ám mielőtt vérmes reményeik lettek volna az egyenlítéssel kapcsolatban, jött Vieri, aki két perc alatt bebiztosította a három pont sorsát.

A többi találkozón döntetlen született és ezek közül talán a Lazio római pontvesztése a legnagyobb meglepetés. Az első félidőben nem született gól, és a második játékrész elején született vezető találat után sem roppant össze a Piacenza és bő tíz perc elteltével Matuzalem révén egyenlíteni is tudott. A Lecce rögtön a találkozó eljén megszerezte a vezetést, ám a Parma 70 perc elteltével egyenlített. A Torino a szünetben kétgólos előnnyel fordult, ám ezt az Udinese négy perc alatt egalizálta.

A bajnoki cím védője a Roma egy indulatos találkozón ikszelt Veronában. Mindkét csapat nagy vehemenciával esett egymásnak többször is csak a játékvezető jóindulatán múlt, hogy nem kaptak lapot a játékosok. A hazaiak végig partiban voltak a jobb nevekből álló fővárosiak ellen.

Olasz bajnokság, első forduló:
Szombaton játszották:

Bologna - Atalanta 1-0 (1-0)
Gólszerző: Signori (19.)

Vasárnapi eredmények:

Juventus - Venezia 4-0 (3-0)
Gól: Trezeguet (9., 10.), Del Piero (45., 80.)

Brescia - Milan 2-2 (2-0)
Gól: Tare (36., 40.) illetve Brocchi (49.), Sevcsenko (64. 11-es)

Fiorentina - Chievo 0-2 (0-1)
Gól: Perrotta (6.), Marazzina (53.)

Inter - Perugia 4-1 (2-0)
Gólok: Kallon (21., 45.), Vieri (88. 11-es, 90.) illetve Vryzas (66.)

Lazio - Piacenza 1-1 (0-0)
Gól: Lopez (50.) illetve Matuzalem (62.)

Lecce - Parma 1-1 (1-0)
Gól: Chevanton (2.) illetve Di Vaio (71.)

Udinese - Torino 2-2 (0-2)
Gól: Muzzi (60), Pavon (64.) illetve Galante (11.), Osmanovski (45.)

Verona - Roma 1-1 (0-1) Gól: Oddo (75.)ill. Samuel (45.)

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.