Natália
-3 °C
8 °C

Utánpótlás csapatunk kikapott Romániától

2001.09.04. 19:16
Kapcsolódó cikkek (1)
Nagy tétje volt a kecskeméti magyar-román utánpótlás Eb-selejtezőnek, hiszen amennyiben a mieink nyernek, akkor megőrzik a csoportban második helyüket, ami valószínűleg azt jelenti, hogy pótselejtezőt játszhatnak a nyolcas döntőbe jutásért. Szabicsék azonban hiába játszottak fölényben az első félidőben, vereséget szenvedtek. Ezáltal a románok egy ponttal többet gyűjtöttek, a mieinknek pedig minimális az esélye a továbbjutásra.
A magyar utánpótláscsapatot sikeresen szerepelt Grúziában, hiszen Fehér és Szabics góljaival kettő-nullra nyertek. Ez egyúttal azt is jelentette, hogy csapatunk a második, vagyis pótselejtezős helyre ugrott. Ha nyerünk, akkor öt pontos előnybe kerülünk a románokkal szemben, és akkor akár ki is kaphatunk a csoportelső Olaszország otthonában, mert annak a mérkőzésnek nem lesz tétje.

Gera lövései jelentették a legnagyobb veszélyt

A csoport állása:
1. Olaszország 7 6 1 - 14- 3 19 pont
2. Románia 7 4 1 2 11- 4 13
3. Magyarország 7 4 - 3 10- 9 12
4. Litvánia 8 2 - 6 5-17 6
5. Grúzia 7 1 - 6 8-15 3
Ezek voltak a tervek, ám azt valamennyien sejthettük, hogy nem lesz sétagalopp a meccs, hiszen Romániában 1-0-s vereséget szenvedtünk, ami nem is az eredmény miatt volt érdekes, hanem a mutatott játék miatt. A hazaiak ugyanis egyértelmű fölényben játszották végig a kilencven percet.

Ezúttal a mieink kezdtek jobban, és az első negyedórában sorra alakították ki a lehetőségeiket - Buzsáky, Bodnár, Gera -, de nem tudtak élni vele. A vendégek először a 18. percben villantottak fel valamicskét tudásukból, akkor viszont Cernat szabadrúgása arasszal a léc felett hagyta el a játékteret.

Tíz perc alatt két gólt kaptunk

Ezután Szabics került helyzetbe, majd újra Buzsáky és Gera próbálkozott, a legnagyobb lehetőséget is - öt perccel a vége előtt - ő hagyta ki. Nagy lövését bravúrral hárította Dolha. A második félidő rosszul kezdődött számunkra. Cernat lépett ki a védőink közül, és ő értékesítette is a ziccert, Takács felett emelt a hálóba. Szinte felocsúdni sem volt időnk, amikor újabb gólt kaptunk. A találat kísértetiesen hasonlított az elsőre, csak a szerzője Bratu volt.

A félidő közepe táján Szabics még szépített, és a válogatott meg is próbált mindent annak érdekében, hogy egyenlítsen, de ehelyett újabb gólt kaptunk. Ezzel pedig odalettek az álmok, alighanem a románok játszanak a pótselejtezőben. Ennek a lebonyolításáról érdemes tudni, hogy a hét legjobb második helyezett jut a tizenhatba, ahol oda-visszavágós meccset játszik az egyenes ágon továbbjutó elsőkkel. A legjobb nyolc küzd az Eb aranyérméért.

Magyarország-Románia 1-3 (0-0)
Kecskemét, 5000 néző, V: Andrejs Sipailo (lett)
Gólszerzők: Szabics (68.), illetve Cernat (54.), Bratu (66., 96.)

Magyarország: Takács - Bodnár, Korolovszky, Bodor, Lőw - Tokody, Farkas (Zabos 76.), Buzsáky (Simek 57.), Halmosi (Terjék 62.) - Gera, Szabics
Románia: Dolha - Balan (Senin 81.), Ghioane, Marincau, Semeghin - Patrascu, Petre, Cernat, Gionea - Dragan (Grigorie 77.), Giuchici (Bratu 61.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.