Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Százezer dollárt remél a Debrecen a terrorakció miatt elmaradt UEFA-találkozóért

2001.09.13. 18:48
Kapcsolódó cikkek (1)
Az UEFA Kupában érdekelt Debreceni VSC hozzávetőlegesen 80-100 ezer dolláros kárpótlásra számít az UEFA-tól, miután az Európai Labdarúgó Szövetség illetékesei bejelentették, hogy megtérítik a csapatoknak a terrortámadás miatt elmaradt mérkőzések miatt feleslegesen keletkezett költségeiket.
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kárpótolni kívánja azokat a klubokat, amelyek az Egyesült Államokat ért terrortámadás miatti halasztás bejelentése előtt már elutaztak a szerdáról és csütörtökről elhalasztott Bajnokok Ligája illetve UEFA Kupa-mérkőzésekre. A Reuters szerint a kárpótlásra szánt összeg elérheti akár a 7 millió dollárt is.

Az UEFA Kupában érdekelt egyetlen magyar csapat, a Debreceni VSC szerdán délben a bordeaux-i repülőtéren értesült a halasztásról, így a küldöttség kétórás várakozás után hazaindult. Makray Balázs ügyvezető igazgató az MTI-nek azt mondta, hogy hivatalosan még nem tájékoztatták a klubot a kárpótlásról, de ha az összeget egyenlő arányban osztják el a csapatok között, akkor nem éri őket anyagi veszteség.

A debreceni vezető szerint amennyiben 80-100 ezer dollár körüli összeget kapnak, nem fizetnek rá a fölösleges franciaországi utazásra. A hajdúságiak mindenesetre az őket elkísérő szurkolóknak megígérték, hogy jövő héten ingyen utazhatnak el a mérkőzés helyszínére.

A negyvenhárom UEFA Kupa-találkozót szövetség döntése értemében szeptember 20-án játsszák le, míg a BL-ben október 10-én kerül sor az elmaradt nyolc összecsapásra. Az UEFA azt is közölte, hogy a rajongóknak kedvenc klubjukhoz kell fordulniuk az esetleges költségtérítés ügyében.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!