Ambrus
-7 °C
3 °C

Szakít az In-Kal a Fradival

2001.09.24. 20:41
Különös, de nem példátlan botrány volt a hétvégi Ferencváros-Győr meccsen. A Fradi már 3-0-ra vezetett - végül 3-1-re nyert -, amikor a hetvenedik perc tájékán egymásnak estek a szurkolók. Pofonok csattantak, menekültek a szektorból. Az incidens után a biztosítás eddigi felelőse, az In-Kal vezetője, Lasz György bejelentette: visszalép a feladattól.
Két éve egy pofon csattant el a Fradi-szurkolók között a lelátón, és az eseményben az volt a különösen megdöbbentő, hogy egy idős urat - felesége szeme láttára - vert meg egy fiatal, kopaszra nyírt másik drukker. Akkor azt hihettük, hogy ilyesmi még egyszer nem fordulhat elő.

Szeiler: szurkolókat veszítettünk

Tévedtünk. Most nem egy pofon csattant el. A hétvégén biztos Fradi vezetésnél ismét összetűzésbe kerültek - ha igazak a hírek - az öregek és a fiatalok. A meccs után maga Szeiler József, a kft ügyvezetője is kikelt önmagából, és azt mondta: tűrhetetlen, hogy tíz hülye gyerek tönkreteszi mások szórakozását. Azt is megjegyezte: a győzelem ellenére szurkolókat veszítettek. Az idősek mindeközben perrel fenyegetőztek. Szeiler ígéretet tett arra, hogy kivizsgálják az esetet, és azt is kilátásba helyzete, hogy szankcionálnak is.

A vizsgálat hétfőn meg is kezdődött, és a stadiont eddig biztosító In-Kal Security visszalép. Lasz György az MTI-nek kifejtette: "azért született meg ez a döntés, mert az utóbbi időben egyes szurkolók rendre kísérletet tettek a stadion belső rendjének megbontására. A biztonsági szakemberek felléptek a kezdeményezések ellen, amit az állítólagos drukkerek nem néztek jó szemmel." Azt sem tartotta kizártnak, hogy azért kezdeményezték a verekedést, hogy lejárassák a cégét.

A következő ellenfele az Újpest lesz a Fradinak

Szeiler József higgadtabb volt, még egy találkozón értékelni fogja az eseményeket. Azt azonban még nem tudta, hogy melyik céget kérik fel a stadion biztonságának ellátására. Az idő viszont sürgeti, hiszen a Magyar Kupában a nagy rivális Újpesttel méri össze erejét a zöld-fehér társulat, október 10-én.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.