Előd
5 °C
12 °C

Újpesten nyert a Dunaferr

2001.10.14. 20:25
Idegenben nyert kettő-nullra az Újpest ellen a Dunaferr labdarúgó-csapata, a bajnokság vasárnapi záró összecsapásán. A mérkőzésen végig a hazaiak támadtak többet, de a vendégek Tököli tizenegyesével és Penksa találatával megérdemelten diadalmaskodtak. Győzelmével a Dunaferr feljött az ötödik helyre, míg vereségével az Újpest visszacsúszott a hatodikra.
A forduló előtt ötödik helyezett Újpest optimistán készülődhetett a Dunaferr ellni mérkőzésre, hiszen a hétközi kupamérkőzésen tizenegyesekkel felülmúlták a Ferencváros csapatát. A hazai lilákból ezúttal hiányzott a sárga lapok miatt eltiltott Korolovszky és Tokody.

Az első negyedóra végén - némileg váratlanul - vezetést szerezett a vendégcsapat. Sowunmi cselezgetett a tizenhatos vonalán, majd a beinduló Tökölihez játszott, aki kapura fordult. Az őt üldöző Medgyesi szerelni próbálta, mire a játékos elesett- a játékvezető pedig tizenegyest ítélt a Dunaferr javára. A büntetőt a sértett alaposan a jó irányba vetődő Posza mellett a bal alsó sarokba helyezte (0-1).

A gól után nagyobb sebességre kapcsoltak a lilák, és sorozatban alakították ki helyzeteiket. A 25. percben Herczeg futott ela szélen, a középen jól érkező Vagnerhez továbbított, a cseh légiós azonban lövés helyett visszagurított Dvérinek, aki mellé lőtt. Hét perc múlva egy kavaradás után Tamási fejelt kapura, Rabóczki hatalmas bravúrral ütötte szögletre a labdát. Két perc múlva újból Tamási veszélyeztetett fejjel és bár ezúttal a labda a hálóban landolt, a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

Azt óriási újpesti fölény közepette a hazaiak kissé elfeledkeztek a védekezésről, és ez majdnem megbosszulta magát. Penksa indította Tökölit, aki remekül húzott kapura, Posza csak szabálytalanul tudta szerelni. Ez is tizenegyes! Tököli ugyanúgy a bal alsó sarok irányába lőtte a labdát, mint az első büntetőnél, de Posza ezúttal hárítani tudott.

A második félidőben nem sokat változott a játék képe,- az Újpest folyamatosan támadott - a Dunaferr pedig szórványos ellenakciókkal veszélyeztetett. A 60 percben Posza rosszul rúgta ki a labdát, amely Penksához került, a vendégek középpályása egyből megcélozta a kaput, de az újpesti kapus visszavetődve védett, a kipattanót pedig Rósa lőtte mellé.

A 72. percben eldőlt a mérkőzés. Egy bedobást követően Sowunmi Szélesit kicselezve erőszakosan betört a tizenhatoson belülre, középre passzolt, és Penksa tíz méterről laposan a kapuba továbbított, beállítva a végeredményt (0-2).

Jegyzőkönyv
Újpest-Dunaferr 0-2 (0-1)
Megyeri út, 5000 néző, V: Bukovics
Újpest: Posza - Medgyesi, Tamási, Szélesi - Erős, Poljakovic (Frunza 72.), Kunzo (Galaschek 76.), Dvéri, Lőw - Herczeg (Kalina 82.), Vagner
Dunaferr: Rabóczki - Molnár, Salamon, Éger, Kiss (Nikolov 66.) - Rósa (Lengyel 85.), Ja:kl, Zováth, Penksa - Sowunmi, Tököli (Mészáros 90.)
gólszerzők: Tököli (15., 11-esből), Penksa (72.)
sárga lap: Medgyesi (15.), Posza (45.), Frunza (82.), illetve Rósa (43.), Penksa (60.), Molnár (79.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.