Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Olaszország foci-vb nélkül maradhat

2001.11.22. 11:55
Könnyen előfordulhat, hogy Olaszország is labdarúgó vb nélkül marad. Hiába jutottak ki csoportjukból - többek között a magyar válogatottat is kiejtve - Tottiék, az olasz állami televízió, a RAI nem képes előteremteni a vételárat, a közvetítési jogokkal rendelkező német érdekeltségű Kirch csoport számára.
Eddig csupán Svájc jelezte biztosan, hogy nem közvetíti a jövő évi koreai-japán közös rendezésű labdarúgó-világbajnokságot, ám múlt heti kiesésük után, az osztrákok is hajlanak a "futballmentes nyár" felé. Ezzel a sógorok jelentős összeget spórolnának meg, hiszen a világbajnokság közvetítési jogait birtokló német Kirch csoport, csillagászati összeget kér a közvetítésért.

Amíg a két szomszédállam nem jutott ki a világ legnagyobb labdarúgó eseményére, addig Olaszország az elsők között vívta ki a részvételt. Ennek ellenére lehet, hogy mégis futball nélkül maradnak az olasz drukkerek. Az olasz állami televízió, a RAI ugyanis bejelentette, képtelen megvásárolni a World Cup közvetítési jogait.

Claudio Cappon, a RAI főigazgatója szerint nincs meg a megfelelő anyagi háttér, arra, hogy a vb -ről tudósítsanak. Az igazgató szerint csak a kormány segítségével lehet esély arra, hogy a tavalyi Eb-ezüstérmesének meccseit láthassa a hazai közönség.

Anglia 224 millióért közvetít
Angliában az ITV és a BBC 224 millió dollárért (mintegy 63 milliárd forint) vette meg a szigetország közvetítési jogait. A megállapodás anyagi részleteit először nem hozták nyilvánosságra, de kiderült: a német médiacég által kért 245 milliónál valamivel kevesebbért, de a két társaság korábbi ajánlatánál, azaz 81 milliónál jóval többért kötöttek szerződést. A brit tévénézőknek nem kell "felárat" fizetniük, ingyen láthatják a vb mind a 64 mérkőzését.

Hazánkban is hasonló a helyzet, hiszen a Magyar Televízió képtelen egyedül előteremteni a közvetítéshez szükséges dollár milliókat. Szóba került a egy esetleges együttműködés a tv2-vel, míg a nem rég egy éves születésnapját ünneplő Sport1 jelezte, egyedül ők sem képesek kifizetni a Kirch-társaság által kért összeget.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!