Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Négy európai ország lesz kiemelt a vb-n

2001.11.28. 12:22
Elkészítették a jövő évi labdarúgó világbajnokság szombati sorsolásának kiemelését. A puszani sorsoláson a címvédő Franciaország, a rendező Japán és Koreai Köztársaság, valamint Brazília, Argentína, Németország, Olaszország és Spanyolország kerül az "első kalapba".
December 1-én, szombaton, a koreai Puszanban sorsolják a jövő évi koreai-japán közös rendezésű labdarúgó világbajnokság csoportbeosztását. A sorsolás előtt nyilvánosságra hozták a válogatottak kiemelését, valamint a sorsolás menetét. A 32 válogatott nyolc egyenként négyes csoportba kerül.

Michel Zen-Ruffinen, a nemzetközi szövetség (FIFA) főtitkára bejelentette: a sorsolás alapelve, hogy két európai válogatottnál több nem szerepelhet egy csoportban. Az első kalapba a rendező Japánon és Koreai Köztársaságon kívül a címvédő Franciaország valamint Brazília, Argentína, Németország, Olaszország és Spanyolország került.

A nyolc kiemelthez nyolc európai csapatot sorsolnak. A maradék három európai együttes abba a négyesbe kerül, ahol még nincs két válogatott az öreg kontinensről. Az öt dél-amerikai csapat esetében figyelembe veszik, hogy mindkét rendező országba kerüljön válogatott erről a kontinensről. Eldöntötték, hogy Kína a csoportmérkőzéseit a Koreai Köztársaságban játssza.

A kiemelési sorrend:

1. kalap: Franciaország, Koreai Köztársaság, Japán, Brazília, Argentína, Olaszország, Németország, Spanyolország

2. kalap: Belgium, Horvátország, Dánia, Anglia, Írország, Lengyelország, Portugália, Oroszország, Szlovénia, Svédország, Törökország

3. kalap: Ecuador, Paraguay, Uruguay, Kína, Szaúd-Arábia

4. kalap: Kamerun, Nigéria, Szenegál, Dél-afrikai Köztársaság, Tunézia, Costa Rica, Mexikó, Egyesült Államok

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.