Előd
5 °C
11 °C

A franciák az 'A' csoportba kerülnek a vb-n

2001.11.29. 15:47
A szervezők elképzelései szerint két részben rendezik meg szombaton, a koreai-japán közös rendezésű labdarúgó-világbajnokság puszani sorsolását. Elsőként a nyolc kiemelt válogatott, majd a 11 európai ország ismeri meg csoportját. Rövid szünet után, a második felvonásban a 13 amerikai, afrikai és ázsiai országot osztják be a fennmaradó helyekre.
Véglegesítették a labdarúgó világbajnokság sorsolásának menetrendjét. A résztvevő harminckét ország válogatottját nyolc, egyenként négycsapatos csoportba osztják. Elsőként az első kalapba került nyolc kiemelt együttest (Franciaország, Koreai Köztársaság, Japán, Brazília, Argentína, Olaszország, Németország, Spanyolország), sorsolják a kvartettek élére.

A címvédők az "A" csoportban játszanak

Eldöntötték, hogy a címvédő francia válogatott az "A" csoportban vívja mérkőzéseit. A gallokon kívül még a két rendező ország válogatottjának a helye biztos: mivel az "A-D" csoportoknak a Koreai Köztársaság ad otthont, ezért ők a "D" csoportba kerülnek. A társrendező Japán az "E" csoprtban mérkőzik, mivel ők az "E-H" csoport házigazdái lesznek.

A nyitó rész záró akkordjaként a további 11 európai válogatottat (Belgium, Horvátország, Dánia, Anglia, Írország, Lengyelország, Portugália, Oroszország, Szlovénia, Svédország, Törökország) sorsolják a kiemeltek mellé. Lényeges szempont, hogy egy csoportba legfeljebb két európai ország kerülhet.

A második fordulóban sorsolják az Európán kívüli országokat

Az események menetében ekkor rövid pihenő következik, melyben elhangzik a vb hivatalos himnusza. A sorsolás második fordulójában először a három dél-amerikai (Ecuador, Paraguay, Uruguay) valamint a két ázsiai együttest osztják be a már meglévő csoportokba. Kína valamennyi mérkőzését Koreában játssza, ezért ők az "A", "B", vagy a "C" csoportba fognak kerülni. Ennek megfelelően Szaúd Arábia pedig az "F", "G" "H" csoportok valamelyikében kap helyet.

Végül az öt afrikai (Kamerun, Nigéria, Szenegál, Dél-afrikai Köztársaság, Tunézia) és a három CONCACAF csapatot (Costa Rica, Mexikó, Egyesült Államok) sorsoljáák a fennmaradó helyekre.

Kezdés magyar idő szerint 11.55 órakor

A sorsolást a szokásoknak megfelelően több kulturális program színesíti. A rendező Koreai Köztársaság prezentációja mellett a puszani filharmonikus zenekar is tart bemutatót. A sorsolási ceremónia magyar idő szerint 11.55 órakor kezdődik, és várhatóan fél óráig fog tartani.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!