Eleonóra
2 °C
6 °C

Az Indexnél Owen a nyerő

2001.12.17. 13:48
Kapcsolódó cikkek (1)
Michel Owen több mint ötszáz szavazattal (519) végzett az Index Aranylabda-szavazásának első helyén. Az olvasóink által az év legjobb labdarúgójának választott liverpooli csatár mögött Oliver Kahn (299) szoros versenyben szerezte meg a második helyet David Beckham (276) előtt.
Hétfőn este Zürichben lehull a lepel, kiderül, kit választanak a világ újságírói az idei esztendő legjobb labdarúgójának. A France Football immár 1956 óta kérdezi meg a tollforgatókat, akik 1995-ig csak a legjobb európai labdarúgóra voksolhattak. Azóta azonban már a kontinensen játszó nem európai futballisták is bekapcsolódhattak a vetélkedésbe - így nyerhetett 1997-ben a brazil Ronaldo.

Az igazi Aranylabda átadásáig a médiában több játékosszavazás is napvilágot látott, melyben az olvasók voksoltak az általuk legjobbnak tartott futballistára. Mi sem tettünk kivételt : Az Index sportrovata november közepén arra kérte olvasóit, hogy szavazzák meg, az ötven hivatalos jelölt közül kit tartanának érdemesnek az előkelő díj elnyerésére!

Michael Owen
Michael Owen a nyerő

A szavazás eredménye aligha lepett bárkit is: több mint ötszáz - hétfő 13.00 órai állás szerint 519 - vokssal az angol Michel Owen végzett az első helyen. A huszonkét éves csatár idén öt trófeát (UEFA Kupa, Európai Szuper Kupa, F.A. Kupa, Liga Kupa, Charity Shield , Angol Szuper Kupa) nyert egyesületével, az FC Liverpoollal. Owen a válogatottban is remekelt, az idei vb-selejtezőkön hatszor volt eredményes.

Oliver Kahn a második

Második helyre a német válogatott és Bayern München kapusa, Oliver Kahn került 299 szavazattal. Kahn dobogós helye sem tartozik a szenzáció kategóriájába: a nagyszerű formába lendült hálóőr oroszlánrészt vállalt a bajor klub Bajnokok Ligája diadalából. Ráadásként a Valencia elleni döntőben, a büntetőrúgások során kétszer is hárítani tudott, jelentős segítséget nyújtva a trófea elnyeréséhez.

David Beckham a harmadik

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az angol válogatott középpályása, a Manchester United klasszisa, David Backham állhatott fel. Beckham angol bajnoki címe mellett a legemlékezetesebb pillanata minden bizonnyal a görögök elleni vb-selejtezőn lőtt szabadrúgásgólja volt: a hosszabbításban esett találattal a britek pótselejtező nélkül jutottak ki a jövő évi világbajnokságra.

A tavalyi Aranylabda-választás élcsoportja
1. Luis Figo (portugál, Real Madrid) 197 pont
2. Zinedine Zidane (francia, Juventus) 181
3. Andrij Sevcsenko (ukrán, AC Milan) 85
4. Thierry Henry (francia, Arsenal) 57

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.