Piroska
-12 °C
-2 °C

A Fradinál a csapat edz, a szurkoló tüntet

2002.01.07. 14:16
Zajlik az élet a Ferencváros háza táján. A labdarúgócsapat elkezdte a felkészülést, a szurkolók pedig elkezdték idei "első" tüntetésüket. Az új szakmai stáb gyors intenzív edzést vezényelt Dragóneréknek, míg a szurkolók a székház előtt békés tüntetésbe és aláírásgyűjtésbe kezdtek azért, hogy tisztán lássanak szeretett klubjuk ügyeiben.
Elkezdte a felkészülést a tavaszi idényre a Ferencváros labdarúgó csapata. Az év első hivatalos edzésén a megújult szakmai stábbal tizennyolc mezőnyjátékos és két kapus vett részt. Még csak civilben tette tiszteletét a tréningen Marek Penksa, akivel egy nappal korábban egyeztek meg a zöld-fehérek. A középpályás még csak a pálya mellől figyelte társait, ám kedden már ő is bekapcsolódik a közös munkába. Szerződésére azonban még valószínűleg várni kell, hiszen a Fradi és a Dunaferr még nem tudott megegyezni egymással.

A többi játékos alaposan beöltözve kezdte a felkészülést Garami József vezetőedző és Pölöskei Gábor másodedző vezetésével. A másik pályaedzőt Keller Józsefet a játékosok között lehetett megtalálni, amint egy, az őszi szereplést feledtető tavaszi menetelésre alapozik. Pölöskei egyáltalán nem bánt kesztyűs kézzel a csapattal, többször is pontosabb odafigyelést, nagyobb koncentrálást kért az együttestől.

A lányok háttérbe szorultak

Miközben több tucatnyi újságíró és szurkoló volt kíváncsi az év első tréningjére, meglepődve vették észre, hogy a "régi" csarnokukban edzést tartó kézilabdás hölgyeket is egy kis szabadtéri futásra kötelezte Németh András vezetőedző. Több olimpiai második helyezett, Európa-bajnok, Bajnokok Ligája elődöntős hölgy szlalomozott a zsurnaliszták között. Egyikük meg is kérdezte: Nem ránk vagytok kíváncsiak?

A hét hátralévő részében a bajnoki cím védője a Fradi népligeti műfüves pályáján és teremben készül. A hétvégén pedig részt vesz a teremlabdarúgó bajnokság nyíregyházi selejtezőcsoportjában. A február 5-én kezdődő ciprusi edzőtábor előtt két edzőmérkőzést játszik a Fradi. Január 31-én 14. 30-kor a Népligetben a Baja csapata lesz az ellenfél, február 2-án 11 órakor pedig a Nyíregyháza ellen mérkőznek Geráék.

A szurkolók is beindultak

A csapattal együtt, a szurkolók is elkezdték a "munkájukat". Hétfő délelőtt egy háromnaposra tervezett ülősztrájk vette kezdetét a klub Üllői úti székháza előtt. Békésnek indult a tüntetés, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ez meg sem közelíti azt a pár évvel ezelőtti figyelemfelkeltő akciót, amit Varga Zoltán maradása érdekében tettek a legelvakultabbak. Hétfőn 11 óra után pár perccel, még csak nyolc-tíz ember nézelődött kíváncsiskodott az ideiglenesen felállított sátor környékén.

A szervezők egy kommünikét állítottak össze, melyben pontokba foglalták, mivel nem értenek egyet a jelenlegi helyzetben, és szerintük mi a baj a legnépszerűbb magyar egyesület háza táján. Aki azonos véleményen van a hangjukat felemelőkkel, most gyertyát gyújthat, esetleg egy szál virággal fejezheti ki egyetértését. Illetve aláírhatja azt a kiáltványt, melyet a tüntetés végén szeretnének átadni a klubvezetésnek.

Mit szeretnének a szurkolók:
1. A Ferencvárosnak csak olyan tulajdonosa legyen akinek más egyesületnél nincs érdekeltsége.

2. A Ferencváros történelmét, múltját tradícióit senki és semmi se szoríthassa háttérbe különböző pénzügyi és üzleti előnyök érdekében.

3. A Ferencvároshoz burkolt fúziók és tranzakciók útján ne kerülhessen más egyesület alkalmazottja.

4. A Ferencvárosnak ne legyen összefonódásamás elsőosztályú csapattal, egyesülettel.

5. A Ferencváros jövőjét érintő szerződések legyenek nyilvánosak.

6. A Ferencváros vezetőinek és játékosainak szerződése legyen nyilvános.

7. A Ferencváros vezetői tárják nyilvánosság elé a múlt hibáit, hisz csak egy öntisztulási folyamat révén maradhatnak meg a Fradi értékei.

8. A Ferencváros vezetői soha többet ne nyilatkozzanak becsmérlő módon azokról, akik nélkül a Fradi nem Fradi, nevezetesen a szurkolókról.

9. A Ferencvárosi Torna Club hírnevét és ismertségét, a labdarúgókkal együtt a többi szakosztály sportolói, világ-, Európa-, és olimpiai bajnok versenyzői és a Ferencváros szurkolói építették fel. A Ferencvárosi Torna Club a szakosztályok összességét és egészét jelenti. A Ferencvárosi Torna Club elnöksége tegyen meg mindent azért, hogy ez az egész újra összeálljon és a labdarúgó szakosztály is újra az elnökség irányítása alá tartozzon.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.