Árpád
7 °C
21 °C

Újabb szponzorok felbukkanása várható Újpesten

2002.03.11. 18:00
Vasárnap két újabb támogatóval bővült az Újpest labdarúgó csapatát szponzorálók köre. A MOL és az OTP is úgy ítéli meg, a lila-fehérek a jövő csapata. Lukács Ferenc a klub tulajdonosa érdeklődésünkre elmondta, miután eddig közel 300 céggel tárgyalt, a közeljövőben újabb szponzorok is felbukkanhatnak.
A hétvégén megrendezett Újpest-Haladás labdarúgó-mérkőzés előtt jelentették be, két új szponzori szerződés értelmében a MOL és az OTP Bank jelentős összegekkel fogja támogatni a lila-fehér csapatot. A megállapodások pénzügyi hátteréről egyik fél sem kívánt érdemben nyilatkozni.

A felek úgy nyilatkoztak, a bajnoki tabellán jelenleg hatodik Újpest játékában látják azt, ami a jövőbe mutat.

Nincs összefüggés
Az érdekeltek cáfolták, hogy bármiféle kapcsolat lenne Magyar Fejlesztési Bank közelmúltban történt üzletrész vásárlása és a vasárnap megköttetett üzlet között. Érdekes összefüggés azonban, hogy a MOL-ban az állam saját részvényein keresztül komoly befolyással bír, az OTP-ben pedig aranyrészvénnyel (amely a legfontosabb döntésekben ad beleszólási lehetőséget) rendelkezik.

Lukács Ferenc, az újpesti gárda tulajdonosa az Index érdeklődésére hétfőn elmondta, a két új befektető által, a csapat támogatására szánt összeg - minden pletyka ellenére - éppen csak kis töredéke a Magyar Fejlesztési Bank által átutalt 500 milliós összegnek.

Újpesten azonban minden egyes befektetőt szeretettel várnak legyen szó akár egy-, tíz-, vagy százmillióról. Lukács elmondta, három éve mást sem tesz, mint befektetőket próbál szerezni a csapatnak, és eddig már közel 300 céggel tárgyalt.

Jelenleg is több lehetséges támogató van, ennek köszönhetően a közeljövőben újabb szponzorok is feltűnhetnek a Megyeri út környékén. Természetesen az új szponzoroknak is megvannak azok a követelményeik, melyeknek eleget kell tenni. Így a csapatnak már idén nemzetközi kupában való indulásra jogosító helyen kell végeznie, és a kupaporondon is minél eredményesebben kellene szerepelni.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!