Judit
3 °C
6 °C

Bankkártya zöld sassal

2002.03.25. 14:06
A magyar labdarúgásban eddig példátlan megállapodást kötött hétfőn, a Fradi és a Magyar Külkereskedelmi Bank. Ennek értelmében a bank új konstrukcióval jelenik meg a piacon, ugyanis áprilistól kibocsátják a Fradi VISA elnevezésű bankkártyát. Ennek tulajdonosai minden egyes kártyával elköltött forintjukkal a Fradi foci utánpótlását támogatják.
Április 1-jétől lesz kiváltható a Magyar Külkereskedelmi Bank és a Fotex Rt. összefogásával kibocsátásra kerül a Fradi VISA elnevezésű bankkártya. Az elképzelések és tervek szerint a kártyát elsősorban a Ferencváros szurkolói váltják ki és használják. A kártya segítségével a Ferencváros szurkolói, szimpatizánsai úgy segíthetik a zöld-fehér utánpótlást, hogy közben egy fillérjükbe sem kerül.

A megállapodás értelmében az évi 1000 forintos díjakból származó bevétel meghatározott, valamint minden kártyás vásárlás értékének 0.5 százalékát a ferencvárosi utánpótlás labdarúgócsapatok támogatására fordítják.

Sikeres csapatok sikereit követve

Patyi Sándor, a pénzintézet vezérigazgató-helyettese szerint külföldön már bevett gyakorlat, hogy a bankok szurkolói kártyák kibocsátásával támogatják a legnépszerűbb klubokat. Példaként a Manchester Unitedet, a Chelsea-t, az AC Milant és az AS Romát említette. Évente 10 ezer új ügyfélre számítanak, ezzel a ferencvárosi utánpótlás-csapatok működtetési költségének 7-10 százalékát tudják fedezni.

Furulyás János, a Ferencváros elnöke szerint az utánpótlás-nevelés a klubnak évente 55 millió forintba kerül. Így egy olyan új kezdeményezést üdvözölhetünk, melynek segítségével az ország legnépszerűbb csapata egyedülálló lehetőséghez jut. Nem csupán a Ferencváros, de az egész magyar labdarúgás számára is rendkívül fontos szempont az, hogy a mi utánpótlásunk megfelelően működjön.

Szeiler: Drágább egy légiós, mint egy fiatalt felnevelni

Szeiler József, az FTC Labdarúgó és Sport Kft. ügyvezetője hozzátette: Hiába kezdte remekül a tavaszt a csapat, a jelen Ferencvárosára az a jellemző, hogy a csapat gerincét idegenlégiósok alkotják, és szinte alig található a mostani keretben olyan labdarúgó, aki nálunk nevelkedett volna. Mindez nem szerencsés, ráadásul meglehetősen költséges megoldás. Drága pénzen igazolni sokkal kevésbé kifizetődő, mint egy fiatal felnevelni, beleplántálni mindazt, amit a Ferencváros jelent. A kártya tulajdonosai kedvezményt élvezhetnek a bérletek vásárlásánál, és elővételi joggal is rendelkeznek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.