Emánuel
3 °C
12 °C

Az MFB nem támogatja a Fradit

2002.06.06. 20:18
A Magyar Fejlesztési Bank "kommunikációs stratégiájába" nem fér bele, hogy hirdessen a Ferencváros stadionjában- válaszolta a zöld-fehér klub érdeklődésére a pénzintézet reklámügynöksége. A korábbi tervek szerint az MFB-nek lehetősége lett volna több NB I-es klubot támogatni, a bank azonban eddig egyetlen egyesülettel, az Újpesttel kötött szerződést.
A télen hozott arról határozatot a kormány és a Hivatásos Labdarúgó Liga, hogy a magyar állam száz százalékos tulajdonában álló Magyar Fejlesztési Bank üzletrészt vásárolhat az élvonalbeli labdarúgó csapatokat működtető gazdasági társaságokban. Újpesten kaptak is alkalmon, és húsz százalékot a banknak ajánlottak, amit meg is vásároltak a hírek szerint több mint százmillió forintért.

Várták az ajánlatot

Az Index körkérdést intézett a határozat után az NB I-es klubok vezetőihez, akik szinte egyöntetűen mondták, hogy várják az ajánlatokat. Ezek után azonban ajánlatok nem jöttek, a Ferencváros azonban megkereste a bank elöljáróit, mondván hirdessenek a Fradi pályán, illetve a nemzetközi kupában is érdekelt csapat mezén. A Ferencvárost azonban kikosarazták.

Nem kell a Fradi

A Magyar Fejlesztési Bank Rt. reklámügynöksége, a HUNGEXPO Reklám és Marketingkommunikációs Rt. hivatalos levélben közölte, hogy a bank kommunikációs stratégiájába nem fér bele a Ferencváros labdarúgó csapatának támogatása. Az MFB sem a pálya szélén elhelyezett reklámtáblákon, sem a mezen, nem kívánja hirdetni magát.

Az indoklás szerint az MFB Rt. igazgatósága már korábban jóváhagyta a 2002. évre szóló reklám-marketing- és PR költségvetést, ezért az idei tervekben szereplő kiadásokon túl más hazai sportegyesülettel reklámszerződés megkötésére nincs lehetőség.

Több a kevesebb?

Csak emlékeztetőül néhány adat a Ferencváros és az Újpest mérkőzéseinek elmúlt bajnokságbeli látogatottságát, nézettségét illetően: a Ferencváros hazai mérkőzéseit átlagosan 6892 néző tekintette meg, az Újpestét 3621 fő. A Ferencváros MTV által közvetített mérkőzéseit átlagosan 583 637 néző látta, míg az Újpest mérkőzéseinek átlagos nézettsége 426 886 fő volt.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.