Vilma
-7 °C
4 °C

Miért nem lett Détári a Vasas edzője?

2002.07.05. 20:41
Néhány óráig úgy tűnt, hogy az egykori világválogatott Détári Lajos lesz az NB I-ből kiesett Vasas labdarúgócsapatának új vezetőedzője. Détári eddig a Kispest csapatát irányította, ám a héten valószínűsíthető volt, hogy a klub nem tudja előteremteni az élvonalbeli induláshoz szükséges anyagi feltételeket. A két klub fúziója is szóba került, de a Ligánál kijelentették, hogy fúzió révén nem lehet élvonalbeli indulási jogot szerezni.
A hír néhány óráig tartotta magát, miszerint Détári Lajos, a Kispest-Honvéd eddigi trénere lesz az élvonalból kiesett Vasas labdarúgócsapatának vezetőedzője. Iványi Károly, az angyalföldi klub ügyvezető igazgatója az MTI-nek azt mondta, hogy szóban megállapodtak az egykori világválogatott játékossal, akivel hamarosan egy plusz egyéves szerződést írnak alá.

Tepszics, Csábi és Gróf a segítők

- A szakmai stáb, Tepszics Ignác és Csábi József pályaedzővel, valamint Gróf Attila kapusedzővel hétfőn kezdi a munkát, a cél egyértelműen a visszakerülés az NB I-be - nyilatkozott Iványi.

Arra a kérdésre, hogy Détári szerződtetése jelenthet-e közeledést egy esetleges Honvéd-Vasas fúzió felé, Iványi azt válaszolta: szó van az együttműködésről.

- Létezik egy olyan befektetői kör, amely úgymond megmentené a Honvédot, ha a Vasas az élvonalban szerepelhetne a következő idénytől. Folynak a tárgyalások, de reménykedünk a kiemelt állami támogatásban is.

A Haladás lehet a nevető harmadik

A távirati irodának pénteken délelőtt a Magyar Labdarúgó Liga munkatársa azt mondta, hogy fúzió révén nem lehet élvonalbeli indulási jogot szerezni. Amennyiben az egyik csapat valamilyen oknál fogva alkalmatlan az NB I-es szereplésre, akkor a legjobb (esetleg a sorban utána következő) kieső léphet a helyére. A Haladás már jelezte: alkalom adtán élne a lehetőséggel.

Az ügy azonban ennyivel nem ért véget. Détári aztán sértődötten nemet mondott, miután kiderült, hogy nem szerződést, csupán egy szándéknyilatkozatit írt alá, Iványi pedig - inkorrekten -megszellőztette mindezt. (Iványi a Nemzeti Sport szerint azt is kijelentette a játékosainak, hogy újra az élvonalban játszanak.)

Ezek után Détári mindent egy lapra kíván feltenni a Kispest megmentéséért, noha ennek jelen állás szerint vajmi kevés az esélye.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!