Miklós
-7 °C
2 °C

Csalódott ZTE-szurkolók

2002.08.12. 13:08
Kisebb botrány kísérte a szerdai Zalaegerszeg-Manchester United Bajnokok Ligája-mérkőzés előtti jegyárusítást a zalai megyeszékhelyen. A bajnokcsapat szurkolói közül ugyanis több százan nem kaptak jegyet a felfokozott várakozással kísért összecsapásra. A klubház előtt kisebb tömeg verődött össze, de nagyobb botrány nem kerekedett.
Szerda este, amikor Urbán Flórián belőtte a tizenegyest Zágrábban még minden rendben volt. A szurkolók örültek, éltették a csapatukat, és már a Manchester elleni ütközetre készültek. Hétfőre azonban nagyot fordult a világ. Már csütörtökön kiderült ugyanis, hogy a soron következő ellenfél, a három évvel ezelőtti győztes angol sztárcsapat főszponzora, a Vodafone 12 ezret lefoglalt.

Félóra alatt elfogytak a jegyek

Mindez azonban még nem háborította volna fel a drukkereket, hiszen a jegyek árusítását hétfőn reggel kezdték el két helyszínen, Zalagereszegen és Budapesten, a Puskás stadionnál. Eredetileg úgy szólt az egyezség, hogy 8000 ezer jegyet kapnak a zalaiak, a többit Pesten adják el.

Az Index azonban úgy tudja, hogy Egerszegre ennek csupán töredéke, egyes források szerint a fele, más források szerint még kevesebb érkezett meg. Többen azt is tudni vélik, hogy nem kilenctől, hanem már korábban is árulták a tiketteket, így nem csoda, hogy fél tízre már nem kaphatott senki. Pesten némiképp jobb volt a helyzet, itt egy óra alatt fogytak el a kártyák.

A rendőrség: nem kellett feloszlatni a tömeget

Az első hírek szerint az összegyűlt és feldühödött tömeget, amelyik nem mozdult sem az Ady mozi, sem a klubház elől rendőrségnek kellett feloszlatnia. A kapitányságon - érdeklődésünkre - cáfolták ezt az információt.

Mindeközben az interneten már az is megjelent - más fenyegetések mellett -, hogy az elnök, Lang József autójának kerekeit kiszúrták, és bosszút fogadtak ellene, mert javarészt őt tekintik felelősnek a kialakult helyzetért.

A felső karéj megnyitása lenne a megoldás?

Az Index azt is kiderítette, hogy jelenleg a Gyermek- Ifjúsági és Sportminisztériummal állnak tárgyalásban a klub vezetői, és azt kívánják elérni, hogy - a nagy érdeklődésre való tekintettel - nyissák meg a stadionban a felső karéjt, mégha az UEFA előírások szerint ezt nem is tehetik meg. Az eset egyébként nem egyedi, hiszen a két évvel ezelőtti magyar-olasz vb-selejtezőn ugyanez történt meg, és akkor büntetést kellett fizetnie az európai szövetségnek.

Hivatalos állásfoglalást eddig nem tudtunk kérni a klubvezetőktől, mert telefonjuk ki van kapcsolva, a ZTE vonalas száma pedig idestova három óta foglaltat jelez, vagyis gyanítható, hogy félrerakták.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.