Salamon
7 °C
13 °C

Másfélmilliárd a Juventus nyeresége

2002.08.14. 16:26
A Fiatot birtokló Agnelli család és a líbiai államfő, Moamer el-Kadhafi örülhetnek, mert futballcsapatuk, az olasz bajnoki címvédő Juventus immár hatodik éve állandósította nyereségét. Érdekesség, hogy a rekordprofitot nem akkor érték el, amikor csúcsösszegért, 77 millió euróért eladták Zidane-t a Real Madridnak.
Sorozatban hatodik éve nyereséges a Juventus labdarúgócsapata, a torinói klub az elmúlt üzleti évet 6.1 millió eurós - több, mint másfélmilliárd forint - pozitív mérleggel zárta. "Büszkék vagyunk arra, hogy a Manchester Uniteddel és a Bayern Münchennel együtt az európai elit csúcsát alkotjuk" - mondta Roberto Bettega, a klub alelnöke.

Zidane 77 millió eurót ért

Talán meglepő, hogy az egykori nagyszerű csatár nem sorolta a legjobbak közé a Real Madridot, amit nyilván azért nem tette meg, mert a BL-első pillanatnyilag is adóssággal küszködik.

A pozitív folyamat 97-ben indult el, ám akkor még csak 900 ezer euró volt a klub profitja. Érdekesség azonban, hogy a rekordnyereségre nem tavaly tett szert a fekete-fehér csapat, amikor a francia világbajnok Zinedine Zidane-t eladták a Real Madridnak pillanatnyilag is rekordnak számító 77 millió euróért, hanem 98-ban.

Pedig a BL-ben még a nyolcba sem jutott a gárda

Az azóta eltelt négy évben rendre öt és hatmillió euró volt a klub nyeresége, még akkor is, ha a tavalyi szezonban és tavalyelőtt is lemaradtak a bajnoki címről, emellett a Bajnokok Ligájában sem kerültek a legjobb nyolc együttes közé.

Idén azonban bajnokságot nyertek, alighanem ez a tény is hozzájárult ahhoz, hogy a tőzsdén a csapat papírjai szinte egész évben tartották két eurós árukat, mi több: decemberben 3 eurót és hetven centet is adtak a részvényekért.

Ronaldo mégis elmegy?

A klub többségi tulajdonosa (62.7 százalék) a Fiatot birtokló Agnelli-család. Moamer el-Kadhafi líbiai államfő befektetési társasága, a Lafico 7.5 százaléknyi üzletrészt mondhat magáénak.

A Juventus eredménye azért is figyelemre méltó, mert az olasz kluboknál is jellemző a spórolás illetve a megszorító intézkedések bevezetése, hiszen az Internél Vieri és társai még arra is hajlandóak, hogy lemondjanak a prémiumuk egy részéről. (Ugyancsak ma látott napvilágot, hogy Ronaldo noha kétszeresére emelték a fizetését, nem elképzelhetetlen, hogy mégis elköltözik a bajnoki címre aspiráló Intertől.)

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.