Gyöngyi
2 °C
13 °C

Ferguson: a futball szépsége

2002.08.15. 04:49
Kapcsolódó cikkek (1)
Alex Ferguson, a Manchester United edzője továbbra is biztos csapata továbbjutásában. "Csak magunkat okolhatjuk a vereségért" - mondta a meccs után, de azért még beszólt a gyenge talajra és a játékvezetőre is. Bozsik szerint a ZTE továbbjutási esélyei öt százalékra emelkedtek.
Ferguson sokkoló vereségnek tartja, a ZTE ellen elvesztett budapesti meccset. "Ellenfelünknél van az előny, mert szereztek egy gólt, és nem engedték meg, hogy idegenben szerzett góllal nehezítsük meg a helyzetüket. Megrázó élmény az utolsó percben kapott góllal kikapni, pláne miután a második félidőt végig támadtuk és két hatalmas helyzetet is kihagytunk. De azért tovább fogunk jutni, elég nehéz legyőzni minket az Old Traffordban" - nyilatkozta a mérkőzést követően az angol újságíróknak.

A skót sztáredző ugyanakkor megható sportélményként is átélte szerda estét: "A futball igazi szépsége, hogy egy kis csapatnak is lehet nagy napja, és ilyen értelemben hálás vagyok a házigazdáknak". Ettől függetlenül úgy látja, hogy a meccset inkább csapata vesztette el, mintsem a ZTE nyerte meg.

"Igazi meglepetés volt. Egy támadásuk volt, és abból egy gólt szereztek. Ezzel szemben nekünk több komoly helyzetünk is akadt. A talaj egyébként nagyon egyenetlen volt, valószínűleg emiatt rontottunk el annyi átadást, de akárhogy is nézzük a csalódást keltően játszottunk" - mondta Ferguson.

A Manchester edzője beismerte, hogy egészen más zalaegerszegi védelemre számított. "Meglepetésemre öt hátvéddel játszottak és hagyták, hogy sokat birtokoljuk a labdát" - magyarázta az újságíróknak. Továbbra is bízik viszont a továbbjutásban, és főleg a hazai pályában. "A saját pályánkon már teljesen rendben leszünk. De egy jobb játékvezetőt kell kapjunk mint a mostani volt" - mondta Ferguson.

Bozsik Péter szerint nem kizárt, hogy a manchesteri játékosok nem vették elég komolyan a meccset. "Korábban azt mondtam, hogy tíz meccsből kilencet az ellenfelünk nyerne, egy pedig döntetlen lenne. Ez a meccs volt tízből a tizenegyedik."

A ZTE edzője a szerdai győzelem ellenére sem tartja valószínűnek csapata továbbjutását. Korábban két százalék esélyt adott csapatának a Manchester ellen. "Ez most felment hat százalékra" - mondta szerdai siker után.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!