Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Kikapott, de továbbjutott a Fradi

2002.08.29. 21:39
A ciprusi visszavágón a házigazda végig mezőnyfölényben játszott, de az első félidőben csak egyszer sikerült betalálnia Szűcs hálójába. A fordulás után már a zöld-fehérek is támadgattak - erőtlenül. A Limasszol megérdemelten nyert, de a Fradi továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben.
Rosszul kezdődött az este a ciprusiaknak. Útban a Fradi elleni UEFA Kupa -selejtezőre balesetet szenvedett a Limasszol labdarúgócsapatának négy játékosa. A futballisták közös autóval indultak el a stadionba, de egy másik jármű beléjük rohant, s ezért felborultak. A csapatkapitány Krisztofit fejsérülésekkel kórházba kellett szállítani. Így ő, valamint a balesetben szintén érintett Leoni kapus és a középpályás Krisztodulu nem léphetett pályára az összecsapáson.

Az eset azonban úgy tűnt nem nagyon viselte meg a csapattársakat, akik rögtön a találkozó elején támadólag léptek fel. Persze nem kell olyan iramra gondolni, mint amit két nappal korábban a Manchester diktált, hiszen Szűcsnek először a 10. percben kellett védenie.

A hazaiak mezőnyfölényéhez kellett a roppant indiszponáltan játszó Ferencváros is. Hiába állították Lipcseiék, hogy a négygólos előny nem teszi őket elkényelmesedetté, semmit nem lehetett viszontlátni abból a lendületes játékból, melynek köszönhetően vezetik az NB I-et.

Így nem is volt meglepő, hogy a sokkal aktívabb ciprusiak egy szabadrúgás után megszerezték a vezetést. A játék képe ezután sem változott, a Fradi szerencséje az volt, hogy a hazaiak szinte minden labdával Sebőköt keresték, akit úgy, ahogy kikapcsolt Gyepes.

A fordulás után sem sokat változott a játék képe, a hazaiak próbálkoztak, a Fradi rombolt, játék nem sok volt. Így teltek a percek, ám a találkozó végére felgyorsultak az események. A 87. percben Sebők lőtt 24 méterről hatalmas gólt, majd a lefújás előtt nem sokkal Lipcsei szabadrúgásból szerezte meg a zöld-fehérek becsületgólját.

Az összesítésben a Fradi sima 5-2-es összesítéssel jutott tovább, de azt a legelvakultabb zöld-fehér hívek is elismeretik, ebben a szezonban még nem játszott ilyen gyengén csapatuk.

Garami József:
- A megnyugtató előny birtokában elsősorban arra törekedtünk, hogy senki ne sérüljön meg, és minél kevesebb sárga lappal fejezzük be a mérkőzést. A ciprusiak megérezték óvatosságunkat, nagyon agresszívan játszottak, amit a játékvezető is engedett. Sajnos több futballistámat is figyelmeztette a bíró, ez később még okozhat nehézségeket. Kíváncsian várjuk a pénteki sorsolást. Szeretnék köszönetet mondani azoknak a szurkolóknak, akik ide is elkísértek bennünket, és az utolsó percig bíztatták a csapatot.

UEFA Kupa selejtező, visszavágó:
AEL Limasszol (ciprusi)-Ferencváros 2-1 (1-0)
Limasszol, 2000 néző, V: Lazarevski (macedón)
AEL Limasszol: A. Hriszosztomu - Karalambosz, Patunasz, Kirjaku - T. Hriszosztomu, Konsztanti (M. Hrisztosztomu, 81.), Nikolau (Trattosz, 61.), Kraszasz - Ionnau, Sebők, Garpozis (Lambru, 64.)

Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Kriston, Lipcsei, Kapic (Balog, 79.), Szkukalek - Gera, Tököli (Jovic, a szünetben), Leandro (Szili, 58.)

Gólszerzők: Kirjaku (29.), Sebők (87.), illetve Lipcsei (90.)
Sárga lap: Garpozis (50.), illetve Leandro (25.), Tököli (44.), Kriston (67.), Gera (90.)

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.