Árpád
-2 °C
9 °C

Doppinggal lettek világbajnokok?

2002.10.04. 13:16
Kapcsolódó cikkek (1)
Könnyen elképzelhető, hogy az aranyérmes brazil labdarúgó-válogatott néhány játékosa doppingolt a koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon. Legalábbis ezt állítja egy brazil orvos, Julio Cesar Alves.
A brazil labdarúgó válogatott mind a hét mérkőzésén diadalmaskodott, és megérdemelten hódította el ötödször is a világbajnoki címet. Így egyébként európai együttes továbbra sem nyert Európán kívül.

A doppingolás általánossá vált

Egy brazil orvos szerint azonban tiltott eszközöket használtak honfitársai. "A doppingolás általánossá vált az élsportunkban. Sokan így próbálnak lépést tartani a nemzetközi élmezőnnyel. A labdarúgók mellett a kosár-, kézi- és röplabdázók, valamint a bokszolók is sokszor használnak tiltott szereket. Neveket azonban nem szeretnék mondani" - állította.

Julio Cesar Alves vádja valószínűleg botrányhoz vezet Brazíliában, miközben máris erősítheti hitelességét egy konkrét eset. Csütörtökön ugyanis kiderült, hogy pozitív eredményt hozott az egyik brazil kosaras doppingtesztje a szeptemberi, indianapolisi világbajnokságon.

A lebukott kosaras nevét nem hozták nyilvánosságra

Ezt a dél-amerikai ország szövetsége jelentette be. A FIBA csak a B-próbát követően hozza nyilvánosságra a kosaras nevét és azt, hogy milyen tiltott teljesítményfokozót használt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!