Salamon
7 °C
13 °C

A reklamáló hátvédet leütötte egy rendőr

2002.10.24. 13:38
A Paysandu-Santos brazil bajnoki labdarúgó mérkőzésén egy rendőr gumibottal leütötte az egyik futballistát, mert a játékvezetőnél reklamált.
A Paysandu-Santos meccsen a hazaiak a 87. percben 1-1-es állásnál vitatható körülmények között szerezték meg vezető- (és mint az ekkor már gyanítható volt: győztes) góljukat. A vendégjátékosok edzőjükkel együtt a bíróhoz rohantak, és hevesen tiltakoztak.

Gumibot, gázspray

A lökdösődésnek a rendőrök vetettek véget: egyikük annyira belelendült, hogy Preto hátvédet konkrétan leütötte, akit ezután kórházba kellett szállítani. Emerson Leao vezetőedzőt gázspray-vel fújták le.

Talán ennéál is meglepőbb, hogy a találkozó fél órás szünet után folytatódott, Pelé egykori csapata a Santos pedig - egy korábbi kiállítás miatt, további cserelehetőség híján - 9 emberrel fejezte be a meccset.

Ez nem futball volt, hanem háború. A hozzá nem értésük miatt nem bízik senki a rendőrökben - mondta korábban szövetségi kapitányként is dolgozó Leao.

A videós visszajátszás egyébként utólag a bírót igazolta: Vandick egyértelműen szabályos gólt lőtt, nem lesről talált a kapuba. A helyi rendőrfőnök elismerte, hogy beosztottjai túl keményen léptek fel a sípmester védelmében, és vizsgálatot indított az ügyben.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!