Auguszta
5 °C
22 °C

A német lapok bravúrnak tartják a Stuttgart győzelmét

2002.11.13. 16:01
Garami József csalódásként, a német lapok hatalmas bravúrként könyvelik el a Stuttgart továbbjutását a Ferencváros ellen az UEFA Kupában. Amanatidiszt megmentőként ünneplik, a találkozó végén adott tizenegyesről azonban még a német lapokban is megoszlanak a vélemények.
A két mérkőzés alapján továbbjutást érdemeltünk volna, s nagyon csalódott vagyok, hogy ez nem sikerült - nyilatkozta az MTI-nek Garami József vezetőedző, miután a Ferencváros labdarúgócsapata a 2. forduló visszavágóján 2-0-ás vereséget szenvedett a VfB Stuttgart otthonában, s ezzel - utolsó magyar együttesként - elbúcsúzott az UEFA Kupától.

Garami: Sajnálom a szurkolóinkat

- Sajnos döntőnek bizonyult, hogy egyik meccsen sem tudtuk kihasználni helyzeteinket - folytatta a szakember. - A németek vezető gólja a mi szempontunkból balszerencsés körülmények között született, s éppen akkor esett, amikor úgy éreztem, hogy fölénybe kerültünk. Ezután már tudtam, hogy nem leszünk képesek kiegyenlíteni.

Hozzátette: sajnálja, hogy az együttest Németországba elkísérő szurkolóknak is csalódniuk kellett. "Riválisunk jelenleg a Bundesliga élmezőnyében található, így nem tartom katasztrófának, hogy szoros küzdelemben alulmaradtunk. Remélem a játékosoknak sikerül egy-két nap alatt feldolgozniuk a kudarcot, s továbbléphetünk."

Amanatidisz a megmentő

Ugyanakkor Joannisz Amanatidisznek köszönhetően, a súlyosan eladósodott Stuttgart tovább álmodozhat a nagy bevételekről az UEFA Kupában - ez a legfontosabb a szerdán megjelenő német lapok szerint. (A becserélt "sváb-görög" Amanatidisz szerezte a 65. percben a vezető gólt, majd a 90. percben ő harcolta ki a tizenegyest, amelyet Meira értékesített.)

Ajándék büntető

Apropó tizenegyes! A német lapok majd mindegyike - a Bild kivételével - a játékvezető ajándékának tekintik az utolsó percben befújt büntetőt. A továbbjutást pedig hatalmas bravúrként kezelik a roppant tudatosan játszó Ferencvárossal szemben. Azt azonban csalódásnak tekintik, hogy mindössze 15 ezer néző volt kíváncsi az összecsapásra.

Kurányi: Gera fantasztikus

Nem csak a német lapoknak, de a Stuttgart idei gólkirályának, Kevin Kurányinak az elismerését is kivívták a zöld-fehérek. Az Üllői úti mérkőzésen kezdőként, míg a visszavágón csereként pályára lépő támadó szerint egy nehéz meccsen vannak túl, a Fradi kemény küzdelemre késztette őket. Garami József együttesét jó csapatnak tartja, és külön kiemelte Gerát, aki szerinte egy fantasztikus, nagyon képzett labdarúgó.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Hajóutak

Csodás hajóutak: Olaszország, Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!