Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Öngólosok eltiltása

2002.11.29. 16:14
Nem elég, hogy a csapat kikapott 149-0-ra a madagaszkári bajnokságban, még a gárda edzőjét és négy játékosát is eltiltották. Pedig nem szabálytalankodtak és nem is sértettek meg senkit. Mindössze az edző utasítására saját kapujukba rugdosták a labdát, átlagban 36 másodpercenként.
A Madagaszkári Labdarúgó Szövetség eltiltással büntette az október 31-én világcsúcsot jelentő 149 öngólt szerző Stade Olympique l,Emyrne csapatának edzőjét és négy játékosát. Az öngólokra buzdító tréner, Zaka Be három évig nem dolgozhat a sportágban és még a meccseket sem látogathatja.

A bajnok Adema ellen 149-szer maga mögé nyúló kapus, Mamisoa Razafindrakoto, valamint az "öngólkirályok": Manitranirina Andrianiaina, Nicolas Rakotoarimanana és Dominique Rakotonandrasana a mostaniban már nem, csak a következő idényben szerepelhet.

A SOE edzője egy általa vitatott játékvezetői ítélet után szólította fel tanítványait a nem mindennapi taktika alkalmazására. Az elképzelése bevált: a konfliktust követően a labda átlagban 36 másodpercenként került Razafindrakoto hálójába. Még egy érdekessége volt a mérkőzésnek: a győztes alig találkozott a labdával.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.