Ambrus
-7 °C
3 °C

Tömegverekedés a dél-afrikai kupadöntőn

2002.12.01. 14:43
A nézőknek nem tetszett a játékvezető egy ítélete, így üvegeket és különböző tárgyakat dobáltak a pályára. A meccs félórára félbeszakadt, majd sikerült békében befejezni. A rendőrök ezalatt menekültek.
Három súlyos sérültje van azoknak a zavargásoknak, amelyek a dél-afrikai labdarúgó kupadöntő során törtek ki Johannesburgban. A Kaizer Chiefs-Jomo Cosmos találkozón egy vitatott bírói ítélet után a játék fél órára félbeszakadt, mert a nézők üvegpalackokat dobáltak be a pályára.

Fabian McCarthyt, a Chiefs futballistáját és egy partjelzőt a fején, egy rendőrt pedig a mellkasán találtak el. A biztonságiak képtelenek voltak megfékezni a dühöngő szurkolókat az FNB-arénában, és inkább elmenekültek.

Ngconde Balfour sportminiszter élesen kifogásolta a döntést, hogy a rendbontás ellenére folytatódott a mérkőzés, melyet egyébként a Cosmos nyert meg 1-0-ra.

Tavaly áprilisban a Kaizer Chiefs-Orlando Pirates találkozón, a szintén johannesburgi Ellis Park-stadionban kitört tömegpániknak 43 halálos áldozata volt.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.