Dömötör
12 °C
14 °C

Erőszakos futballhétvége

2002.12.03. 09:54
Számos botrány akadt a világ futballpályáin a hétvégi fordulóban. Itthon az MTK-Fradi meccs előtt egy kínai(!) szúrt meg egy zöld-fehér szimpatizánst, míg Horvátországban a Dinamo-Hajduk örökrangadón vettek őrizetbe huszonegy huligánt. Olaszországban a Roma-Juventus meccs után csaptak össze a hívek, míg a Napoli védőjét egyszerűen megverték az utcán. Argentínában pedig egész egyszerűen lelőttek egy ünneplő szurkolót.
Megkéseltek egy fradi szurkolót

Amíg a nézőtéren a már-már megszokott zsidózáson kívül semmi rendkívüli nem történt, addig az MTK-Fradi örökrangadó előtt megkéseltek egy fradistát. Az 1-es villamoson utazó zöld-fehér hívek szóváltásba keveredtek két kínai férfivel, majd az eset odáig fajult, hogy az idősebb kínai kést rántott és többször megszúrta az egyik szurkolót.

A villamos ekkor ért az MTK pályához, a kínaiak leszálltak, és miközben üvegekkel és különböző tárgyakkal dobálták őket, bemenekültek a közeli lakótelep házai közé. A megszúrt fiatalembert életveszélyes állapotban ápolják, míg a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Horvátországban a 2-1-es hazai győzelemmel zárult Dinamo Zagreb-Hajduk Split rangadót követően a huligánok több autót, buszt és villamost rongáltak meg. Ez viszonylag "enyhébb" balhé az elmúlt évekhez képest, hiszen volt eset, amikor gyilkossági kísérlet miatt tett feljelentést a rendőrség. Most "csak" huszonegy huligánt állítottak elő rongálás és garázdaság vádjával.

A szurkolók gyújtogatnak, a játékosok tiltakoznak

"Természetesen" az olasz labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában, az AS Roma-Juventus rangadón sem maradt el a szurkolók összecsapása. Már a találkozó előtt balhéztak a hazai hívek, unaloműzés gyanánt felgyújtottak több torinói rendszámú autót. Bent a pályán "csak" petárdákat dobáltak át a Juve szurkolói közé, minek következtében hatan sérültek meg. A mérkőzés után is keresték a hazai ultrák, hogy hogyan vehetnének elégtételt az elszalasztott győzelem miatt az ellenfél szurkolóin, de csak egy-két kisebb pofozkodás alakulhatott ki, a rendőrség megakadályozta a komolyabb incidenseket.

Péntek éjjel pedig Francesco Baldinit, a második ligás Napoli védőjét, támadták meg amikor néhány drukker kocsijával leszorította őt az útról, majd megállásra késztette. Kocsiját megrongálták, őt pedig úgy megverték, hogy súlyos fej- és bordasérüléseket szenvedett. Két hete a szintén Serie B-ben szereplő Messina kapusát egy pályára berohanó néző ütötte le.

A hétvégén ezen esetek miatt is valamennyi olasz bajnoki mérkőzés 15 perccel később kezdődik és minden pályán, a csapatkapitányok olvassák fel azt a kiáltványt, melyben tiltakoznak az értelmetlen erőszak ellen.

Halálos fieszta Argentínában

Argentínában az Independiente megnyerte az argentin labdarúgó-bajnokság nyitó szakaszát. Ezt híveik az utcán igazi dél-amerikai fiesztával ünnepelték. Azonban a rivális Boca Juniors egyik szurkolója nem nézte jó szemmel. A 36 éves Boca rajongó szóváltásba keveredett egy 42 éves ünneplővel, majd, hogy mélyebb nyomatékot adjon igazának, lelőtte. Itt azonban nem hagyta abba ámokfutását, nem sokkal később még egy szurkolóra rálőtt, majd a rendőrökkel is tűzharcba keveredett, mielőtt elkapták volna. Első áldozata a kórházba szállítása után meghalt, a másik pedig életveszélyes állapotban van.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!